След 9 г. прекъсване Йоанна Темелкова и Калин Врачански са отново заедно, но на екрана

Йоанна Темелкова си партнира с Калин Врачански и Владимир Михайлов в сериала “Братя”.

Двамата не са се засичали на сцена или във филм от дебюта на актрисата, събра ги сериалът “Братя”

Актрисата Йоанна Темелкова се оказва ябълката на раздора за двама братя. Всеки от тях иска да спечели сърцето ѝ. Това е само малка част от съдбата на героинята ѝ Лора в сериала на Нова тв “Братя”. И макар че тя на пръв поглед няма много общо с щастливо омъжената Темелкова, която е и майка на момченцето Филип, от малкия екран изглежда сякаш пресъздава образа с лекота. Героинята ѝ е в центъра на враждата между следователя Борис Донков, изигран от Калин Врачански, и бизнесмена Драгомир Донков, в чиято роля влиза Владимир Михайлов.

“Лора е изключително богат персонаж, на който много рядко артист може да попадне и да изиграе. При нея има много неща - житейски драми, които за мен са любопитни за изследване. Надявам се да се справя с тази задача, защото никак не е лесна”, казва Темелкова, като благодари на сценаристите на продукцията, които са сред най-добрите професионалисти в криминалния жанр - Теодора Маркова, Невена Кертова, Александър Чобанов, Георги Иванов и Пламена Велковски.

“Няма как да се подготвиш за такъв образ, ако нямаш житейски опит. Така че моят е цялата ми подготовка за ролята”, казва шеговито актрисата.

“Братя” връща спомените ѝ от дебюта ѝ в театър “София” преди 9 години с постановката “Коварство и любов”. И тогава, и сега си партнира с Калин Врачански. За 9 години не се засичат отново на сцената, но киното ги събира.

Темелкова обаче не бяга от театъра. Напротив, след като завършва НАТФИЗ в класа на проф. Пламен Марков, се включва в бургаската трупа “Адриана Будевска”, където участва в постановките “Жестоки игри”, “Балкански аристократи”, “Предградие” и др. На сцената в театър “София” излиза с пиесите “Ана Каренина”, “Олд Сейбрук и последният страстен любовник” и “Скачай”.

В киното, изглежда,

все я влече към

криминалните

сериали

Преди да изиграе ролята на Лора в “Братя”, Темелкова влезе в образа на дъщерята на мафиота Джаро в “Под прикритие” - Ния Туджарова. Двете героини нямат много общо помежду си, освен че стават любимки на зрителите. 

Темелкова много добре се сработва с актрисата Искра Донова.
СНИМКИ: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ЙОАННА ТЕМЕЛКОВА
Темелкова много добре се сработва с актрисата Искра Донова. СНИМКИ: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ЙОАННА ТЕМЕЛКОВА
“Братя” не само връща актрисата към дебюта ѝ в театър “София”, но и за първи път я среща професионално с някои талантливи актьори, сред които е и Искра Донова. “Ние се познаваме от доста години, но никога не бяхме работили заедно и съм много щастлива, че имам възможност да съм с тази фурия. Тя е уникална и като актриса, и като човек, и като жена”, казва Темелкова.

Темелкова със сина си Филип
Темелкова със сина си Филип
Синът ѝ Филип не я е виждал в образа на Лора, защото актрисата и съпругът ѝ Мартин Гяуров го слагат да спи към 21,00 ч, а сериалът се излъчва всеки делничен ден от 22,30 ч.

“Има си стриктен

режим. Още е малък,

за да му пускам

неща, в които

участваме аз или

баща му

Разказвам му за театъра, за това къде работя, но той още не може да разбере.

Предстои да ходим скоро на куклен театър и лека-полека ще го запозная с нашата работа. Гледам да съм малко по-внимателна, защото той е много емоционален и експанзивен. Не искам рязко да му предложа нещо, което може да не му хареса и да не иска да стъпи повече в театъра.

Затова подготвям много отдалече нещата”, разказва Темелкова. А малкият Филип в потомък на талантливи артисти. Не само, че родителите му са популярни актьори, но и негов прадядо е оперният певец Николай Гяуров.

Снимките на “Братя” започнали на 6 юли, като екипът спазвал всички мерки за предпазване от коронавирус на терен.

“От актьорска гледна точка не е трудно, защото и да искаме, не можем да слагаме маски постоянно. Екипът обаче спазва всички мерки, за което съм им много благодарна”, казва с признателност Темелкова.

Самата тя също е взела мерки, за да предпази колегите си. Макар в кадър да не може да носи маска, избягва да общува лице в лице със странични хора. “Не искам да излагам екипа на риск. Това е, което мога да направя. Длъжни сме да бъдем отговорни”, смята актрисата.

Няма как професионалистът у нея да издаде какво предстои в следващите епизоди на сериала. Това, което вече е заснела обаче, подсказва, че героинята ѝ Лора тепърва ще попада в още по-интересни ситуации.

Какви са те, пази в тайна дори от майка си.

Тя се обадила на

актрисата и някак

небрежно попитала:

“Я ми кажи какво

става”

Темелкова обаче не продумала. “Искам да ѝ е интересно”, обяснява тя. 

Актрисата заедно със съпруга си Мартин Гяуров
Актрисата заедно със съпруга си Мартин Гяуров

Актрисата откри есенния си театрален сезон преди няколко седмици с представление в Стара Загора. Преди да излезе на сцената, се притеснявала от това, което ще види. Като всеки артист и тя е много емоционална, а е свикнала да гледа салоните пълни. Сега зрителите обаче трябва да седят през място и да носят предпазна маска. Темелкова осъзнава, че много хора избягват театъра от страх от COVID-19. Затова е и благодарна на всички, които все още продължават да посещават салоните.

“За плановете ми за

другите

представления ме е

страх да разкажа,

защото последния път, като ги споделих, дойде коронавирусът- смее се Темелкова. Чакам да минат тези месеци - октомври и ноември, за да видя как ще се развият нещата.”

Тя подготвяше детска пиеса заедно с Мирена Кирезова. “За съжаление, трябваше да върнем проекта към общината, защото го спечелихме по програма “Култура”. Да го реализираме до края на декември, в тази ситуация е невъзможно”, казва актрисата. Не зачерква, а само отлага плановете си за догодина.

Като майка знае колко е важно да се възпита любов към театъра именно у малките деца, на които тепърва им предстои да станат редовни зрители.

“Работата ни е доста отговорна с това представление. Спомням си даже на първата среща, която имахме с екипа, им казах: “Правило номер едно: Не лъжем децата”, смее се Темелкова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене