Десподов аут за три месеца

Кирил Десподов (вляво) не можа да помогне на "Лудогорец"

Националът изследван за скъсани връзки

Трансферът на Кирил Десподов в "Лудогорец" вдигна много шум в българския клубен футбол, но има голяма вероятност това да се окаже буря в чаша вода.
Бившият любимец в ЦСКА-София започна като титуляр за новия си тим "Лудогорец" при домакинството на "Антверп" (1:2) в първи мач от груповата фаза на Лига Европа, но напусна принудително заради контузия. Първите опасения са, че се е обадила стара травма на българския национал. Става въпрос за проблем в глезена, който Десподов лекуваше още от началото на годината и уж беше оправил. Вчера футболистът премина обстойни прегледи, но до късния следобед така и не стана ясно какъв е проблемът и вероятно ще трябва допълнително изследване. Според близки до ръководството на "орлите" първите прогнози са, че Десподов ще отсъства за три месеца, което означава, че пропуска всички мачове до края на груповата фаза във втория по сила европейски клубен турнир.
Следващият мач на "орлите" е гостуването на "Монтана" в сблъсък от 10-ия кръг на Първа лига, но Десподов няма да е в състава.
Наставникът на "Лудогорец" Павел Върба, пред когото е поставена задължителната цел да изведе тима от групите, отдаде слабата игра в защита и поредната порция груби индивидуални грешки на силата на "Антверп".
"Допуснахме неточности. Играта не беше това, което искахме. Губехме топката. Някои играчи играха за първи път в Европа. На някои напрежението им дойде повече. Чакат ни още пет мача, ще бъде много тежко, ще видим какво ще се случи. Остават още 15 точки, надявам се да спечелим повечето от тях", заяви Върба.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене