Три пъти по-ниска заплата за Славиша

Стоянович е близо до завръщане на "Герена"

Славиша Стоянович ще намали сериозно своите финансови изисквания, за да поеме "Левски" за втори път. Той е много близо до завръщане на "Герена" след оставката на Георги Тодоров.

Ръководството вече реши, че ще освободи опитния специалист от поста треньор на първия отбор. Тодоров ще остане на работа в клуба, като отново ще е част от школата.

Още в неделя собственикът на "Левски" Наско Сираков е провел разговор със Стоянович по телефона. Той е бил доста оптимистичен, но предстоеше още един вчера в късния следобед.

За да поеме "сините", специалистът ще намали около три пъти финансовите условия, на които се радваше при предишния си престой. Тогава заплатата му беше 20 000 евро на месец. Това е непосилна сума за "Левски" в момента. Таванът на месечните възнаграждения в клуба е 5000 евро за футболистите. Още съвсем малко отгоре може да бъде отпуснато за треньора.

Съгласи ли се Стояновч с това, той ще застане начело на "сините" за втори път в своята кариера. Той води отбора през есента на 2018 година и се превърна в любимец на феновете. Беше сменен с Георги Дерменджиев от изпълнителния директор Павел Колев, когато той и Васил Божков дойдоха в клуба. След това на няколко пъти подкрепи "Левски" от трибуните във важни мачове. Включи се и с дарение за спасението на клуба през пролетта.

Наско Сираков обсъди треньорската криза с Константин Папазов и Павел Колев вчера. Тримата заседаваха близо два часа на "Герена", но след това отказаха какъвто и да е коментар. От клуба обясниха, че ще пуснат информация на официалния сайт. До редакционното приключване на броя такава нямаше.

Днес предстои нова сбирка, но този път на надзорния и управителния съвет на клуба. Ще присъства и Сираков, който ще каже своето решение кой ще замени Георги Тодоров. След нея ще трябва официално да бъде обявен новият треньор на "Левски". Със сигурност в неговия щаб ще остане доскорошният капитан на тима Живко Миланов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене