Правят фестивал на музикалния театър в София

Кадър от представлението "Фантомът на операта"
СНИМКА: МУЗИКАЛЕН ТЕАТЪР СОФИЯ

Единственият на Балканите „Фестивал на музикалния театър” ще бъде учреден и направен в София по инициатива на Музикалния театър. Така през лятото на 2021 г. София ще стане фестивална столица на мюзикъла на Балканите. 

Фестът ще показва най-новото в жанра на мюзикъла и съвременния танц, създадено от държавни, общински и независими музикално-театрални трупи. Амбицията на фестивала е да се превърне в знаково събитие от културния календар на столицата.

„Музикалният театър като уникален и единствен на Балканите театър с утвърдена жанрова специфика да представя оперетни и мюзикълни постановки е исторически призван да учреди подобен фестивал” – категоричен е директорът на театъра Марияна Арсенова. По думите й, театърът и неговата трупа са се превърнали в еталон за правенето на мюзикъл в България. Целта на учредителите на фестивала е той да стане авторитетно международно събитие в жанра на музикалния театър на Балканите.

А месец ноември е обявен за месец на мюзикъла в Музикалния театър. Зрителите ще може да се насладят на двете най-касови мюзикълни заглавия в своя репертоар – „Цигулар на покрива” (от 7 до 15 ноември)и „Фантомът на операта”(от 20 до 29 ноември). 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене