Скандалната Мария Бакалова - кошмарът на Доналд Тръмп
29 Октомври 202011600

Едва не изпуска ролята в “Борат”. “Беше я страх, но я убедих, че няма какво да изгуби”, признава нейният мениджър Юлиан Костов

“Тя е неземно талантлива”, казва за нея проф. Иван Добчев

"Честит рожден ден, татко. Съжалявам, че не мога да те прегърна в този твой ден, защото съм на 10 хил. километра разстояние, но се надявам, че ще се гордееш през октомври с причината за моето отсъствие!”

Това пише преди два месеца в емоционално обръщение към своя баща актрисата Мария Бакалова. По това време тя е в Лос Анджелис, снимките на филма “Борат” са възстановени след дълга карантина.

И наистина, през октомври всички говорят за момичето, което се превърна в кошмар за Доналд Тръмп, а родителите й много се гордеят с нея.

Заради договор на актрисата с продуцентската платформа, която реализира филма, те се въздържат да говорят за дъщеря си пред медиите, но я подкрепят от разстояние във всяка нейна стъпка.

Самата Мария също има безброй клаузи за медийните си изяви. Нейната майка Мария сподели, че всичките й ангажименти минават през нейния мениджър - Юлиан Костов. Именно той я убеждава да се яви първоначално на прослушване за ролята на дъщерята на Саша Коен и отваря вратите й за Холивуд.

Близки на Мария издават, че тази година е била изключително трудна за нея. Заради коронавируса снимките на филма се отлагат. Тя е съвсем сама в Щатите с железен договор за конфиденциалност и без право дори да загатва, че се снима в продължението, а още повече да издава скандалния сюжет.

Пътят й към ролята, която разбуни духовете в цяла Америка, започва преди малко повече от година, когато 23-годишната тогава Мария хваща самолета от летище София и часове по-късно е в САЩ. Тя вече е одобрена на кастинг в Лондон да изиграе 15-годишната Тутар Сагдиев, дъщерята на колоритния Саша Коен в продължението на филма "Борат". Когато разбира, че е извикана на проби с режисьори от Холивуд, Мария първоначално е силно притеснена и не иска дори да опита.

“Казах й, че и да не я изберат, нищо няма да изгуби. Единствено ще спечели, защото изявата е пред големи имена”, разказва Юлиан Костов. И Мария отива в Лондон, а след това трябва да се върне в България, да събере багажа си по най-бързия начин и нейното американско “приключение” започва.

“Точно преди една година започна на шега. Реших в последния момент (както винаги без никаква подготовка) да се избъзикам с “Американската мечта”. 2-3 седмици по-късно бях зверски уплашена, след като ме извикаха на проби в Лондон. Отказвах. В един момент обаче реших все пак да опитам, пък каквото стане. Година по-късно, карам карантината с гледка към знака HOLLYWOOD в огромна къща и процес на най-якия и смешен филм”.

Това е може би единственото признание, което Мария прави за това какво се случва с нея през месец май. Интересно е, че тогава дори най-близките й приятели и колеги от НАТФИЗ не предполагат, че наистина сбъдва американската мечта и скоро ще се появи в главна роля в холивудска продукция с огромен бюджет. Дори колегите й от филми, в които преди това е участвала като “Бащата”" и “Ангели”, нямат представа какво точно прави тя там. До самото излизане на лентата всичко се пази в пълна тайна. Единствено родителите й знаят, че ще се случи нещо голямо. “Благодаря на Юлиан Костов. Без него и връзките му в България никога нямаше да открия Мария Бакалова”, написа преди дни Нанси Бишоп, която е един от най-известните кастинг режисьори в САЩ. Именно тя избира Мария за ролята, а после следва лична среща със Саша Коен. Той е впечатлен от нея.

Нито за секунда не съжалява за избора си, а преди дни сподели в телевизионно интервю, че ще е истинска пародия, ако “Мария Бакалова от България не спечели “Оскар”. В едно от интервютата след премиерата Коен разкрива, че Мария го е спечелила с умението хем да го разсмее, а след това и да го разплаче.

“Ти наистина си ми като баща! Благодаря ти за всичко - за подкрепата и насоките. Ти си най-големият ми учител! Толкова съм благодарна за възможността да създам такъв брилянтен персонаж. Почти няма актьори, които са получили подобна главна роля с моя произход, така че да ми бъде дадена тази платформа за изпълнение и показване на това, което мога да направя, наистина означава света за мен! Благодаря ти! Обичам те!”, отвърна му българката.

Похвалите и признанията за Мария не спират дотук.

“Гледайте Мария. Тя говори български във филма и аз никога досега не съм била толкова горда”, написа Нина Добрев, която досега бе смятана за най-известната актриса в Холивуд с български произход.

Тайното оръжие на филма “Борат 2” е в сатиричния хумор на българската актриса Мария Бакалова. Такава е оценката на британската медия BBC.

“Бакалова е истинско откритие. Повечето моменти от филма, които ме накараха да се смея, бяха тези, в които тя беше главно действащо лице”, пише критикът от BBC Николас Барбър за филма, който е продукция на САЩ и Великобритания. Затова и кастингът за избор на актрисата, която да влезе в образа на Тутар, е в Лондон.

От продукцията имат ясна концепция, че търсят момиче от Източна Европа. Проведени са интервюта с над 600 дами, докато се стигне до окончателния избор на Мария. В “Борат 2” сюжетната линия от първата част е запазена. Саша Коен е казахстански репортер, който попада в САЩ. Както вече се разбра, акцент в новата част е пародирането на управлението на Доналд Тръмп. Дъщерята на Борат е “подкуп” за американския вицепрезидент Майк Пенс.

Още веднага след като станаха ясни части от сюжета на филма, скандалите започнаха. В центъра попадна Бакалова. Оказа се, че във филма има немалко реални записи с действителни хора и събития, направени чрез скрита камера. Българката пocтaвя кaпaн нa aдвoкaтa нa Дoнaлд Тръмп Руди Джулиaни. Тя ce прeдcтaвя зa журнaлиcт и двaмaтa ce cрeщaт в хoтeлcкa cтaя cлeд тяхнoтo “интeрвю”.

Мaлкo cлeд тoвa бившият кмeт нa Ню Иoрк зaпoчвa дa държи ръцeтe нa млaдaтa жeнa и дa й прaви кoмплимeнти, чe изглeждa крacивa. Дoкaтo Джулиaни лягa нa лeглoтo и пъхa ръцeтe cи в пaнтaлoнa, Бoрaт влизa в cтaятa, oблeчeн c рoзoвo бeльo, и ce oбръщa към cмутeния Джулиaни: “Тя e нa 15 г. Мнoгo е cтaрa зa тeб”. Cцeнaтa e зacнeтa прeз лятoтo и още тогава Джулиани алармира медиите и съобщава, че Саша Барън Коен се е опитал да го “ужили”, но той се е усетил и е пратил полицията по петите му. След излизането на компрометиращите кадри Джулиани написа, че цялото нещо е “поръчка” и целта е да се измести вниманието от неговите разкрития за корупционните схеми на семейство Байдън.

“В нито един момент преди, по време на или след интервюто не съм се държал неуместно”, казва адвокатът на Тръмп в профила си в туитър и добави, че просто е оправял ризата си.

“Ако Саша Барон Коен намеква за друго, той е хладнокръвен лъжец”. Малко след това и Тръмп нарече Саша Коен “умствено изостанал”.

В друга сцена Бaкaлoвa пoлучaвa и дocтъп дo Бeлия дoм пo врeмe нa cнимкитe нa филма и e зacнeта на мeтри oт президента Тръмп. Сцената е изтрита от лентата, но Саша Коен я публикува в туитър с думите, звучащи като критика към мерките, които се предприемат:

“Без проверка на сигурността или тест за COVID-19. Те са скучни.”

В една част от клипа Бакалова стои в публиката, докато Доналд Тръмп изнася реч, придружен от сина си - Доналд Тръмп-младши, и съпругата му. По-късно виждаме актрисата, която успява да се запознае с наследника на президента на САЩ.

“Много съм нервна, но съм развълнувана да ви срещна”, казва тя.

За това, че е постигнала голям успех, се разбира за първи път в България, след като се появява в шоуто на световноизвестния комик Джими Кимъл.

Основен гост е самият Саша Барон Коен, а след излъчването в тв ефира на кратък откъс, в който българката по странно стечение на обстоятелствата “забременява” от баща си, в студиото влиза и самата Мария Бакалова.

По време на шоуто Мария говори предимно на български и по-рядко на английски, а Саша Барон Коен влезе в ролята на преводач.

Кулминацията дойде, когато, пресъздавайки образа на Борат, Саша Барон Коен съобщи, че коронавирусът е дело на евреите, а Мария на чист български поиска от Джими Кимъл да си свали гащите. В отговор и двамата мъже в студиото останаха по долно бельо, а след това - без обувки.

Записът става хит. Сред първите, които виждат познато лице, е актьорът Павел Владимиров. Двамата играят заедно във филма “Ангели”.

“Много се изненадах, като видях, че е тя. Никой не беше заподозрял до този момент, че именно Мария е във филма”, казва Владимиров.

Малко след това всички чуват за Мария.

“Тя не е добра, а неземно добра.”

Това казва и сега, и преди години за нея професорът й в НАТФИЗ Иван Добчев. Първия път, когато получава похвала от него, е след наградата за женска роля в раздел “Драма” за филма “Трансгресия” на фестивал в Канада преди три години. Преподавателите й в университета и досега я определят като талантлива, с нестандартно мислене, цветна, интересна.

“Мечтаех да попадна на голямата сцена. Мечтаех да снимам филми. Това сега е факт и знам колко усилия съм положила и полагам, за да бъда забелязана, за да бъда на ниво”, споделя Мария, след като реализира първия си филм, без да подозира, че скоро ще постигне много големи успехи.

Венелин Петков и Николета Маданска от Би Ти Ви станаха родители на момченце

Венелин Петков и Николета Маданска от Би Ти Ви станаха родители на момченце

Николета Маданска - водеща на спортната емисия в Би Ти Ви, роди днес син - Йоан, на любимия си Венелин Петков - директор "Новини, актуални предавания и спорт" в телевизията, съобщиха от медията. "Пожелаваме на нея и на таткото много здраве, щастие и радост всеки ден с първата им рожба", поздравиха ги колегите им

Мафалда - внучката на Симеон Сакскобургготски, записа песен (Видео)

Мафалда - внучката на Симеон Сакскобургготски, записа песен (Видео)

Парчето е на испански език и младата певица създава текста му на път за Лос Анджелис Княгиня Мафалда, дъщерята на княз Кирил Преславски и испанката Росарио Надал и внучка на Симеон Сакскобургготски, записа нова песен по време на пандемията. Тя се казва “Кажи довиждане” (в превод от испански Decir Adios)

Дженифър Лопес блести гола с огромен диамант (Видео)

Дженифър Лопес блести гола с огромен диамант (Видео)

51-годишната певица и актриса Дженифър Лопес блести гола с огромен диамант във видео, пуснато от нея в инстаграм. Диамантът е вероятно подарен от нейния годеник Алекс Родригес. Звездата се появи чисто гола в реклама на собствената си марка козметика, уточнява в. „Дейли мейл”. Близки до Джей Ло споделиха

Голямата оперна певица Анна Томова-Синтова поздрави режисьора на "Електра"

Голямата оперна певица Анна Томова-Синтова поздрави режисьора на "Електра"

Голямата оперна певица Анна Томова-Синтова поздрави Пламен Карталов, директор на Софийската опера и режисьор на операта "Електра" от Рихард Щраус, съобщиха от Софийската опера и балет. Ето какво написа тя към Карталов:    "Mили ми Пламен! В тези трудни времена за истинско вдъхновение и инспирация в изкуството (MET затворена за една година

Щерката на Грецки гола

Щерката на Грецки гола

Дъщерята на хокейната легенда Уейн Грецки - Паулина, не е от свенливите и го доказа за пореден път. Тя и любимият й - голфърът Дъстин Джонсън, се наслаждават на заслужена ваканция. Блондинката и водачът в световната ранглиста си подариха романтична почивка на остров Сейнт Бартс. Там красивата дъщеря на Грецки не се притеснява да се разхожда както

12 български звезди се съблякоха, за да помогнат на бездомните кучета

12 български звезди се съблякоха, за да помогнат на бездомните кучета

Калин Врачански, Койна Русева и Азис позираха голи за благотворителен календар кучета Известни българи съблякоха дрехите си и застанаха голи пред камерата, прегърнали в ръка единствено куче. Те позираха за благотворителния календар BeHuman(e) 2021. Напълно безкористно в инициативата се включват актьорите Калин Врачански, Койна Русева, Иво Аръков

Овен
Здраве: ★★★ Любов: ★★★★
Късмет: ★★★ Работа: ★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Медиите да се въздържат от сензации и насаждане на страх и да внимават при споменаването на лекарствени продукти при отразяване на пандемията от COVID-19 - за това апелира Съветът за електронни медии в публично разпространен призив. Ето текста на призива на СЕМ: Във връзка с развитието на епидемичната ситуация у нас и по света Съветът за

Бащинството ще може да се оспорва по-лесно докато детето навърши 18 г. Това става възможно след промени в Семейния кодекс, одобрени на второ четене в пленарна зала.  С новите текстове се дава възможност за оспорване на бащинството в едногодишен срок от узнаването на раждането като факт или по изключение

Измененията в медийния закон, според които сайтовете с видео минават под контрола на Съвета за електронни медии, бяха приети с пълно единодушие от депутатите днес. Законът за радиото и телевизията бе подкрепен на първо четене в пленарната зала с 88 гласа "за" и без нито един глас "против" или "въздържал се"

"Лудогорец" отписа Лига Европа

11-годишно момиче спаси акула (Видео)

Австралийско момиче видя акула в плитчина и я отнесе в по-дълбоки води, съобщи Ройтерс. Майката на 11-годишната Били Риа разпространи клип в интернет как дъщеря й спасява акулата на брега край

Нетаняху и принц Мохамед бин Зайед номинирани за Нобелова награда за мир

Израелският премиер Бенямин Нетаняху и престолонаследникът на Обединените арабски емирства принц Мохамед бин Зайед са номинирани за Нобеловата награда за мир от носителя на наградата Дейвид Тримбъл

Най-скъпият руски ситком “Кухня” дава 1 млн. рубли за песен на Бионсе

“Кухня” остана в историята не само като най-скъпия руски ситком, но и като един от най-добрите комедийни сериали. Затова не е учудващо, че върви отново в ефира

Марсоход откри следи от древно "меганаводнение" на Червената планета

Днес Червената планета е невероятно суха и прашна. Учените обаче продължават да трупат доказателства, че някога тя е била воден свят. Марсоходът "Кюриосити" е открил следи от древен потоп с библейски