Новата Мис България: Не съжалявам за устните

Още преди конкурсa се знаело, че тя печели, казват други участнички


От самото начало на конкурса знаехме кое момиче ще спечели. Обидно е за всички родители, защото децата ни ги канят като за присъствие и по този начин наистина красивите и достойни момичета по някакъв начин ги сриват. Дъщеря ми искаше да излезе на сцената без грим, но не й разрешиха. Момичето, което спечели, не е виновно. Дори е обидно да чува такива коментари по свой адрес. Просто ситуацията с конкурсите за красота е такава. Цялата церемония е постановка на вече направен от журито избор.”
Тези думи са на майката на една от участничките в тазгодишния конкурс “Мис България”. Нейната дъщеря не се класира в призовата тройка. Момичето е наясно с това и за нея няма
момент на разочарование
по време на церемонията. Съгласила се да участва, за да може след това да получи ангажименти в рекламни фотосесии, затова и не съжалява, че се е включила.
За победителката Венцислава Тафкова короната също донесе противоречиви емоции. Веднага след избора й за пореден път социалните мрежи избухнаха с коментари за нейната външност. Видимо увеличените й устни и нейна снимка отпреди корекциите, на която се виждат естествените й черти, за пореден път поставиха темата избират ли се достойни момичета за тази титла и изобщо има ли все още място за красота без корекции в конкурсите. А дали победата й е
предварително известна,
дори не се обсъжда в социалните мрежи. Повечето коментари в тази посока са, че това е практика от години.
Ответната реакция от организаторката на “Мис България” Ирина Папазова не закъсня. Във фейсбук тя написа много подробен пост, от който даде ясно да се разбере, че няма нищо против корекциите.
“Ако въобще наричаме филъра корекция, значи 80% от нас сме коригирани. Другите 20% просто нямат пари да го направят. Хайде да не се държим като щрауси, които не виждат какво се случва! Всичко около нас е трагично, хайде да си го кажем вече! И за финал ще приключа с това, че корекциите от десет години и повече не са забранени в конкурсите за красота. Венецуелки, американки и много други от години си правят редица корекции преди конкурсите!”, ядосано написа модната шефка. След нея и победителката трябваше да обясни във всички свои интервюта, които даде след победата, че има само хиалурон в устните. По-обсъжданата тема обаче е защо младото момиче се е решило на тази стъпка, при положение че преди интервенцията изглежда по-добре.
“Може би се поддадох на модата”, казва плахо в една от изявите си Венцислава. Пред “168 часа” Тафкова подчерта, че
не съжалява за интервенцията,
която си е направила.
Според Ирина Папазова “натурални” миски почти няма от 20 години насам. Тя се опълчи и на победителките в предишни издания на конкурса, които, макар и да спечелили без корекции, в годините след това са подобрили много неща по себе си.
“Естествената красота умря след 2000 година. Днес са много експертите на тази тема. Тогава да попитам защо, когато се явяват, явно не може, но когато станат, може да си правят корекции. Нали са Мис България, нали дават пример на по-младите, нали не са Плеймейт.”
Според нея, ако има изискване най-красивата българка да няма никакви промени по себе си, то
титлата трябва
да се отнеме
на голяма част от призьорките досега.
Според някои от предишните носителки на титлата подобни виждания са абсурдни. Ромина Андонова е на мнение, че с всяка година конкурсът става все по-безинтересен и отдавна не е престижно да си победител. За нея е недопустимо да се приема за нормално, че Мис България няма да е естествено красива, защото всички жени си слагат силикон.
На обикновения зрител прави впечатление, че точно преди година по това време, когато победата отиде при Радинела Чушева, реакциите за нейната външност бяха много по-крайни.
Сега сякаш само се отбелязва, че и този път нещата са по същия начин.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Празникът на Лили - без много шум, но окъпана в любовта на феновете
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм

Напишете дума/думи за търсене