В "Юве" скачат на Дибала

Дибала отново е в криза

Треньорът на "Ювентус" Андреа Пирло скочи на част от играчите след измъчената победа с 2:1 над "Ференцварош" в Шампионската лига. "Старата госпожа" губеше от унгарците, но стигна до обрат с попадения на Кристиано Роналдо и Алваро Мората в добавеното време. За основни виновници за слабия мач са нарочени аржентинецът Пауло Дибала и дошлият от "Барселона" това лято Артур.

"Дибала наистина не се представи добре - коментира Пирло. - Той трябва да работи, за да си върне формата. Дибала се лекуваше с антибиотици в последните седмици и очевидно му трябва време." Нападателят бе заменен след само час игра, а влезлият на негово място Алваро Мората се превърна в герой с победния си гол.
Отношенията между треньора и аржентинеца далеч не са от най-добрите. Пирло често критикува Дибала, който изглежда отново не се чувства щастлив в "Юве". Неговият договор изтича през 2022 г. и има голяма вероятност двете страни да се разделят идното лято, за да може "старата госпожа" да вземе прилична сума за една от звездите си.
Още по-големи са критиките към Артур. Легендарният Фабио Капело открито се подигра с халфа в коментарното студио на мача, а Пирло се съгласи с думите му. Дон Фабио дори попита директно дали бившият играч на "Барса" умее и дали изобщо знае как се "разкъсват" защити. "В момента не точно, но се учи", отговори Пирло.

Пирло не е доволен от играта
Пирло не е доволен от играта

"Артур упорито задържаше топката и се опитваше да намери пространства за директен пас, вместо да разгърне атаката с подаване встрани, с което да разтегли защитата на "Ференцварош" - допълни треньорът. - Той трябваше да "отвори" играта ни по този начин, за да можем да стигнем до ситуации едно на едно. Когато топката се движи прекалено бавно, това дава възможност на играчите на съперника да се върнат на позициите си."
Все пак Пирло похвали отбора си за демонстрирания характер. "Трудно е да поддържаш постоянно ниво, когато играеш толкова често - смята легендата на италианския футбол. - Важното е, че победихме и се класирахме. Борихме се докрай и това ми хареса най-много."





ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?

Напишете дума/думи за търсене