Димитър Вецин, чиито снежни картини топлят на Коледа

Димитър Вецин с Коледна изложба

Столичната галерия "Париж" (ул. Цар Самуил" 47) около коледните и новогодишни празници трациционно радва ценителите с изложба на Димитър Вецин - художникът, който с карините си успява да стопли всеки дом не само през зимата. Неговата палитра не събира цветове, събира багрите на природата.

В момента в "Париж" е наредена експозицията "Зима на село",

която е посветена и на неговата 70-годишнина. Побързайте да я видите - на повечето платна има "червена точка" за откупка (продължава до 12.12.)

„Зима на село“ отново ни прехвърля в любимото място на автора – празниците от неговото родно място, където къщите са пълни, хората се извиват, тъпаните бият, пързалките се огласят от детските викове, кучетата радостно лаят, а бабите и майките готвят вкусните празнични гозби. Коледата наближава и никой не може да я спре.

"Коледари"
"Коледари"

И дори ние през тази година да не можем да се съберем с роднините си, то поне можем да гледаме тези преливащи от щастие и задружност картини и мислено да бъдем децата на шейните или пък да си поговорим с развеселените съседи, а защо да не извървим и стръмната пътека по заснежения хълм и да влезем в притихналата малка селска църква", казват организаторите.

"Зимна разходка"
"Зимна разходка"

Димитър Вецин е художник наивист, доказал се със своите многобройни изложби, създал вярна публика, вечно търсещ и неспиращ да работи. От своя седемдесетгодишен живот, близо петдесет години са посветени изцяло на изкуството.

Самоук, талантлив и много трудолюбив, Димитър Вецин успява да проникне в душата на човека и да дръпне едни невидими струни, които тихо прозвъняват и отключват спомените, където сме били просто щастливи…

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене