Млада жена от заможно семейство сама избира да преподава в затънтено градче - в “Когато сърцето зове”

Кадър от сериала, който сега върви по БНТ 1.

Преди седем години на голям екран излиза романтичната драма “Когато сърцето зове”, която е базирана на едноименния роман на Джанет Оук. Двучасовата лента вдъхновява зрителите, а една голяма телевизионна компания решава да направи сериал по нея.

Така само година по-късно по “Холмарк” тръгва тв поредицата “Когато сърцето зове”, чийто успех е толкова голям, че досега са излъчени 71 епизода от нея. Сериалът е купен за излъчване в различни страни, сред които е и нашата, а сега върви всеки делничен ден от 14 ч по БНТ 1.

Историята в него е за младата учителка Елизабет Тачър, която произходжа от заможно семейство на източното крайбрежие, затова е и свикнала с висшето общество. Но един ден тя решава да се премести в малкото миньорско градче Коул Вали (от англ. - Въглищната долина).

На новото място освен да преподава, Елизабет трябва сама себе си да учи, за да свикне с условията на западната граница. На пръв поглед това изглежда лесно, но всъщност всеки ден се сблъсква с нови и нетипични за нея предизвикателства в малкото затворено общество. Освен открити отношения, всеки крие и скрита мъка - експлозия, която се е случила скоро в мината, е потопила в печал много от семействата в градчето.

Когато Елизабет се запознава с полицейския офицер в Коул Вали - Джак Тортнън, тя започва не само да се влюбва в него, но и да обиква истински новия начин на живот. Но в началото отношенията им не са никак розови. Макар младата жена да очарова всички в малкия град, това не се случва с Джак. Според него богатият баща на Елизабет е виновен той да бъде запокитен в затънтеното Коул Вали - за да е близо до нея и да я пази.

Сред главните герои е и Абигейл Стентън. Нейният съпруг, който е бил начело на работниците в мината, и синът им са сред 45-имата починали при експлозията. Вярата на наскоро овдовелите жени в градчето е поставена на изпитание след огромната трагедия и факта, че трябва да ходят на работа в същата тази мина, за да запазят покрива над главата си, да имат храна на масата си, а и да могат да плащат заплатата на наетата учителка.

Сериалът има излъчени седем сезона, като в началото на втория градчето, в което се развива действието, е преименувано. От Коул Вали то става Хоуп Вали (от англ. Долина на надеждата), след като мината е закрита.

“Когато сърцето зове” се излъчва от понеделник до петък от 14 ч по БНТ 1.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене