Пестете време и гответе лесно с кухненски робот

Източник: Pixabay

Как да се развихрите в направата на различни ястия и в същото време да поддържате кухнята си спретната? Това е дилема, пред която всеки се е изправял. Кухненският робот е един от най-лесните и високотехнологични начини да комбинирате удобство, качество и бързина, докато готвите. Независимо дали предпочитате салати и ястия или печива и сладкиши, кухненският робот може да бъде Ваш незаменим партньор в кухнята.

Пестенето на време и удобството при ползване са сред първите неща, на които обръщаме внимание в модерното си ежедневие. Кухненските роботи отговарят напълно на тези изисквания.

Качество на работа на кухненския робот

През последните години тези уреди попаднаха под лупата на съвременните технологични разработки. На пазара са достъпни все по-ефективни модели, пестящи енергия и пространство. Някои брандове се фокусират предимно върху предлагането на кухненски роботи и подобни на тях домакински уреди, еднакво подходящи както за дома, така и за професионална кухня. Така приготвянето на ястия за семейството или за гости става много по-лесно, а менюто – изключително разнообразно.

Функционалност, достойна за професионална кухня

Развитието на този тип уреди през годините доведе до разработването на продукти, които могат да бъдат полезни дори и в една професионална кухня. Всеки ресторант – малък или голям, снек-бар или кафене, предлагащи храна, могат да бъдат улеснени от наличието на кухненски робот. Пазарът предлага редица модели с различен дизайн, капацитет на работа и функции.

На какво да обърнем внимание при покупката

На първо място, полезността на кухненския робот зависи от неговата мощност. Тя може да започне от базовите 300W и да достигне до доста сериозните 1900W. Ако уредът ще служи предимно за домашна употреба, практично е да се насочите към такъв с мощност от 800W-1200W.

Приставки и дизайн

Важно е кухненският робот да притежава следните приставки:

- Ножчетата са изключително необходими и подходящи за нарязване или раздробяване на редица продукти. Предлагат се в няколко размера и имат различни функции.

- Бъркалките се смятат за основен елемент на кухненския робот. Вършат чудесна работа при разбъркването на смеси, кремове и други продукти с нежна консистенция.

- Блендерът спада към групата на ножчетата и е сред най-използваните приставки на кухненския робот. Подходящ е за приготвяне на смутита, мелене на ядки, брашно, кафе и други.

- Бъркалката за месене е полезна при приготвянето на различни по плътност и предназначение теста.

- Месомелачката не се предлага при всички модели, но изберете ли такъв, в който е налична, приготвянето на кайма от различни видове месо ще стане лесно и бързо.

- Пресата за сокове може бързо да превърне всеки плод в полезна напитка.

- Дисковете за настъргване умело ще Ви отменят в тази процедура, често изтощителна, когато е ръчна.

Не забравяйте да обърнете внимание и на вградената защитна система, която прави работата с уреда безопасна.

Пространството, което Ви е нужно

Често определят кухненските роботи като „твърде обемни“. Истината е, че всъщност те успяват да комбинират функциите на поне няколко уреда, от които така или иначе имате нужда в кухнята. Ето защо кухненският робот на практика дори спестява доста от полезното пространство и е практичен както за малки, така и за големи помещения.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене