Ясен Петров e новият национален селекционер

Петров отдавна не е работил в България

Ясен Петров е новият селекционер на националния отбор! Това реши Изпълкомът на БФС на заседанието си. Специалистът, известен като Пловдивския Джанини, за последно работи в България през 2013 г. Тогава той бе треньор на "Ботев" (Враца). Преди това Петров вкара "Левски" в групите на Лига Европа, а през следващите години води три китайски отбора. От 2019 година той е без работа. В неговия щаб в националния отбор се очаква да влезе бившият халф на ЦСКА и "Левски" Костадин Видолов, както и треньорът на вратарите Димитър Шейтанов.
Други обсъждани кандидатури за селекционер в последните дни бяха Георги Донков, Стойчо Младенов и дори досегашният треньор Георги Дерменджиев. Разглеждаше се вариантът и за чужденец. Дълго време за фаворит се смяташе Александър Димитров, който направи силни квалификации с младежкия национален отбор. В крайна сметка той не стигна до разбирателство с шефовете на БФС за мъжкия тим. Димитров ще продължи да води младежкия отбор.
България стартира световните квалификации в края на март с две тежки домакинства на стадион "Васил Левски". Те са срещу Швейцария на 25 март и срещу Италия на 28-и. На 31 март нашите гостуват в Белфаст на Северна Ирландия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене