Актрисата Бети Уайт стана на 99 г.

Бети Уайт Снимка: Ройтерс

Легендарната тв звезда Бети Уайт навърши 99 години вчера, на 17 януари.

Тя е известна с ролята си на Роуз от сериала "Златни момичета", стартирал през 1985 г., за която е отличена с награда "Еми". Бети участва още в сериалите "Жега в Кливланд", "Дързост и красота", както и филмите "Предложението", "Изгубеният Свети Валентин" и други.

Родена е през 1922 г. в Оук Парк, Илинойс. Няма братя и сестри. Няколко месеца, след като навършва 1 г., родителите й се местят в Алхамбра, Калифорния, а по време на Голямата депресия през 30-те се установяват в Лос Анджелис. Доходите на семейството не са големи.

Като дете Бети искала е да стане горски рейнджър, но в онези годиние било забранено жените да заемат подобна длъжност, затова тя започва да пише. Сама създава сценарий за училищна пиеса, в която взема изпълнява една от главните роли. Именно на онази сцената открива призванието си.

Кариерата й започва през 1939 г. - 3 месеца, след като завършва гимназия. 

Когато Втората световна война избухва, Уайт слага на пауза кариерата си и се записва в Американските женски доброволчески служби, за които транспортира военни припаси, изпълнявайки доставки из целия щат.

След края на войната Бети обикаля различни киностудия в търсене на работа, но те я отхвърлят, защото не е достатъчно фотогенична. Започва да чете реклами по радиото, а понякога участва и в радиопиеси. Впоследствие й предлагат да води собствено шоу, което пък й отваря път към телевизията.

Бети няма деца, но има три брака, от който единият продължава 20 години до смъртта на съпруга й Алън Лъдън през 1981 г. 

И до днес актрисата не спира да приема ангажименти - изявява се пред камера, озвучава анимационни филми и сериали.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса

Напишете дума/думи за търсене