Ски коментаторът Иван Каневчев: Алберт Попов е в Топ 5 по стабилност на каране

Следващият старт на Алберт Попов е на 26 януари

Алберт Попов е в Топ 5 по стабилност на каране сред най-добрите в слалома, смята ски коментаторът на "Евроспорт" и дългогодишен ръководител на алпийското направление във федерацията по ски Иван Каневчев.

23-годишният софиянец записа най-добрите класирания през сезона във Флахау (Ав). Той завърши 15-и и 16-и в двата слалома през уикенда.

"Не мисля, че тези стартове се отличаваха от предишните. В много добра форма е. Просто не му достигаше късмет - анализира състезанията до момента Иван Каневчев специално за "България Днес". - Сега реализира своите възможности. Можеше още през декември да го направи, но слаломът е рискова дисциплина и нещата не се случват по най-желания начин. Притежава карането. Конкурентен е на всички около него. Сега всичко си идва по местата."

Попов не успя да запише точки за световната ранглиста през първите четири старта за сезона, но след това се отпуши.

Иван Каневчев
Иван Каневчев

"Чисто психологически резултатът беше важен - добави Каневчев. - Държанието на финала беше показателно. Викаше от радост. Сега вече товарът падна от плещите. Ще покаже лицето си на слалома в Шладминг и двата в Шамони. А след това и на световното първенство, където ще има сериозни шансове за добро класиране."

Следващото изпитание на Алберт Попов е в Шладминг на 26 януари. Точно там преди две години българинът записа най-доброто си представяне в Световната купа - шесто място.

"Показа, че пистата му пасва. Сега ще стартира с по-преден номер. Всичко е в неговите ръце. Още в Шладминг очаквам ново добро класиране. Той е в Топ 5 по стабилност на каране. Отличава се с баланс, който може да видим само в няколко скиори - допълни Иван Каневчев.- Няма проблеми дори и по най-тежките трасета. Завива идеално. Винаги е бил бърз, но понякога не е бил толкова стабилен. Това е основата, за да върви напред."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост

Напишете дума/думи за търсене