Андрей Гълъбинов: Звярът се завръща!

Гълъбинов отново бележи

Българският нападател Андрей Гълъбинов отново е сред героите за своя тим "Специя". Той определи себе си като звяр, след като вкара гол от дузпа, а малко по-късно направи асистенция, за да може отборът му да поведе с 2:0 на "Рома" насред "Стадио Олимпико". Впоследствие "римските вълци" сензационно бяха изхвърлени от турнира за Купата на Италия след продължения и краен резултат 2:4.

"Звярът определено се завръща", обяви Гълъбинов със своя снимка от мача на профила си в инстаграм. През есента той започна ударно сезона в Серия "А" с три попадения в първите два кръга, но последва нелепа контузия. Травмата се оказа по-тежка от очакваното и той пропусна всички останали мачове до края на календарната година.

Завръщането на Гълъбинов се състоя през миналия уикенд, когато той влезе като резерва при гостуването на "Торино" от калчото, завършило 0:0. Сега Андрей получи шанс за изява от първата минута, като очевидно вече е напълно излекуван. Останалите два гола за "Специя" вкара Рикардо Сапонара. За "Рома" точни бяха Пелегрини от дузпа и Мхитарян. След двубоя стана ясно, че "вълците" са допуснали страхотен гаф и са извършили цели 6 вместо разрешените 5 смени. Това щеше да доведе до служебна загуба за тях, ако бяха спечелили. 

 Играчите на "Специя" поздравяват българина
Играчите на "Специя" поздравяват българина

Съперник на "Специя" и Андрей Гълъбинов в 1/4-финалите на турнира ще бъде актуалният носител на купата "Наполи". Двубоят е насрочен за 27 януари.

В същото време шефовете на 32-годишния Гълъбинов вече са решили да го задържат в клуба. В най-скоро време те ще му предложат нов договор, тъй като настоящият изтича в края на сезона. Тази зима има куп спекулации, че българинът ще бъде продаден, а интерес към него имат "Кротоне" и втородивизионният СПАЛ.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене