Вратар пекар разплака "Реал"

Хосе Хуан Фигерас от "Алкояно" направи 10 спасявания срещу "Реал"

Вратар, който в момента пече хляб във фурната си, шокира "Реал" (Мадрид). Хосе Хуан Фигерас от третодивизионния "Алкояно" в понеделник ще навърши 42 години. Това не му попречи да направи впечатляващите 10 спасявания (5 от които след удари от наказателното поле) срещу гранда от Мадрид.

Неговият скромен тим сензационно отстрани "кралския" клуб и се класира за осминафиналите в турнира за Купата на краля в Испания. Едер Милитао изведе "Реал" напред през първото полувреме, но Хосе Солбес изравни и вкара мача в продължения. В тях "Алкояно" остана с човек по-малко, но в 115-ата минута сътвори сензацията с победен гол на Хуанан.

Радост в синьо
Радост в синьо

Вратарят герой Фигерас практикува в момента футбола само като хоби. Юношата на "Селта" има само 30 минути в елита на Испания - през 2003 г. срещу "Сантандер". С "Гранада", "Луго" и "Елче" записва доста срещи в Сегунда Дивисион. От години има собствена хлебарница в град Алкой, област Валенсия, и изкарва парите си, като пече тестени изделия.
Старши треньорът на "Реал" (М) Зинедин Зидан не видя кой знае каква драма в шокиращото отпадане на отбора му.
И тъга в бяло
И тъга в бяло

"Искахме да победим, футболистите се стараха. Когато имаш положения, а не ги използваш, може да се случи това. Ситуацията е неприятна, отпаднахме, но не мога да обвиня играчите, че не са се раздали. Аз поемам отговорността. Вратарят на съперника направи 2-3 важни спасявания. Загубата не е позор. Спокоен съм", коментира Зизу.
Според вестник "АС" бъдещето на треньора в клуба изобщо не е сигурно. Тимът има само една победа в последните си пет двубоя. Взаимоотношенията между французина и играчите в съблекалнята не били добри. Част от футболистите също са нарочени за гонене след края на сезона.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене