Елина Кешишева засне моделите на Dior като картини на Караваджо (Снимки)

Българката Елина Кешишева фотографира представянето на пролетно-лятната модна колекция на марката Dior за 2021 г. Те са като картини на Караваджо. 

Фотографиите на Кешишева за Dior са впечатляващи и носят настроението от шедьоврите на майсторите художници от епохата на Барока и Ренесанса, смятат от международни издания. Елина Кешишева е известна с начина, по който играе със светлини и сенки в своите снимки.

Креативният директор на Dior Мария Грация Чиури отдавна включва елементи от изкуството, феминизма и женската сила в своите модели.

"С тази кампания искаме да покажем постиженията на изкуството в различните му форми - от феминистките есета на Вирджиния Улф до въздействащите колажи на Лучия Маркучи. Колекцията е заснета така, че да се разкрие уникалната сила на изкуството", казват от Dior пред WWD.

Елина Кешишева е български фотограф. Тя работи в Париж. Първоначално заминава за френската столица като модел, а после се осмелява да застане и зад обектива. Кариерата ѝ е започва с участието ѝ в престижния фестивал International de mode et de photographie на Hyeres, последвано от публикуване в книгата на парижкия арт директор на Патрик Реми "Рай".

Пред нейния обектив са позирали звезди като Настася Кински, Фарел Уилямс, Даян Крюгер, Ник Кейв, Вим Вендерс, Анди Макдауъл.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене