Модата във Вашингтон – синьо, лилаво, перли, ръкавици (Обзор)

ДЖИЛ БАЙДЪН
Снимки: РОЙТЕРС

Синьото, лилавото и перлите се откроиха на церемонията по встъпването на Джо Байден, посочва Би Би Си. Новата първа дама на САЩ и вицепрезидентката Камала Харис, а също и самият Байдън заложиха на американски дизайнери.

Джил Байдън беше взела разумното решение да не експериментира, а да последва примера на първи дами преди нея - с тоалет в синьо. Тя се появи със специално изработена синя рокля и палто от нюйоркската марка Markarian с дизайнер Александра О'Нийл. Визията ѝ била старателно изградена от дизайнерския екип, за да символизира доверие, увереност и стабилност. 

Мишел Обама
Мишел Обама

На нейната умереност контрастираше смелата визия на Мишел Обама. Бившата първа дама предизвика истински фурор със своя тоалет - панталон чарлстон в цвят бордо, перфектно съчетан с поло и дебело зимно палто в същия цвят, допълнени с колан със златна катарама и черни кожени ръкавици. Облеклото ѝ е изработено от Серджо Хъдсън - чернокож дизайнер от Южна Каролина, който се погрижи и за тоалета на Камала Харис. 

КАМАЛА ХАРИС
КАМАЛА ХАРИС

Вицепрезидентката заложи на лилаво палто и рокля. Хилари Клинтън пък беше с кафяво палто и виолетов кюстюм Ralph Lauren, комбиниран с шал на същата марка. 

Тоалетите на Хилари Клинтън и Нанси Пелоси утвърдиха модата във виолетово и синьо.
Тоалетите на Хилари Клинтън и Нанси Пелоси утвърдиха модата във виолетово и синьо.
 

Най-много коментари обаче отнесоха топлите вълнени ръкавички на демократа Бърни Сандърс.

Ръкавичките на Бърни
Ръкавичките на Бърни

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?
13 странни традиции от целия свят

Напишете дума/думи за търсене