Шест предавания за най-малките в нов забавен и образователен блок

Героите в анимацията "Изкуство с Мати и Дада"

Нов детски блок с шест интересни предавания, с които най-малките зрители да се забавляват и да научават нови неща, излъчва всеки ден образователният канал “Да Винчи”.

Част от тях е “Сиеста 3”. Главната героиня в него Сиеста толкова обича да чете, че когато заспи, винаги попада в света на книгите и пътува из най-великите класически истории на всички времена. Така тя посещава замъка на Дракула, попада в лабораторията на Франкенщайн, бори се на страната на Хамлет и се опитва да спаси Ромео и Жулиета. Среща се с малките хора в страната на лилипутите, с Макбет и с вещиците в Шотландия и предотвратява смъртоносна развръзка в “1001 нощ”.

Друго предаване от детския блок е анимацията “Изкуство с Мати и Дада”. С нея не само малките, а и техните възрастни близки могат да се срещнат с най-големите художници на всички времена и да открият техния чуден свят от форми, линии и цветове. Чрез вълшебните трикове на героинята Дада малките деца ще разберат за Ван Гог, Да Винчи, Рембранд, Микеланджело и много други велики художници, но и изкуството ще оживее и накрая те ще бъдат не само зрители на великите творби, но ще влязат в тях. Всяко от приключенията ще бъде толкова неповторимо, колкото неповторими са стиловете на представените художници. В края на всяко пътешествие децата ще могат да приложат на практика всичко научено и сами да станат художници. А дали те знаят, че Рембранд е имал маймунка за домашен любимец или пък че Винсент ван Гог приживе е успял да продаде само една от картините си, които днес струват милиони?

Любопитните истории от света на изкуството ще са част и от анимационния сериал “История на изкуството”. С него малките зрители могат да научат за творенията на удивителните умове, да се потопят в мечтите на Дали или да се пренесат във Флоренция - люлката на Ренесанса.

“Въпросите на Мили” дава разбираеми отговори на сериозни питания като “Къде сме били, преди да се родим?”, “Защо понякога е забавно да си уплашен?”, “Защо един въпрос нерядко поражда друг?”.

Спортът и медицината се преплитат забавно в друго от предаванията в детския блок - “Спортна лаборатория”.

А ако има огладнели, те могат да се научат как сами да си направят хляб, палачинки, пилешки хапки, пикантни яйца с “Гастрономи”. Освен че показва лесни за изпълнение рецепти, предаването разказва за структурата и свойствата на пресните продукти, както и химическите промени, които настъпват при приготвянето на различни храни.

Детският блок на “Да Винчи” върви всяка сутрин от 7 до 9 ч.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене