Чуйте как Нина Николина стига с фолклора до младото поколение

СНИМКА: СЛАВ & ХУБЕН

От няколко дни в тв и радио ефира е новата песен на Нина Николина “Сън”, в която има преплетени мотиви от Родопския край. Във видеото ѝ специално участие има и дългогодишната приятелка на певицата - Галя от “Сатен”. “Нямам клип, който да не съм заснела без нейно участие”, разказва Николина. В песента прецизно и с вкус са включени мотиви от българска народна песен.

Слушайте и на всичките ни podcast платформи:

Spotify

Apple podcast

Google podcast

Pocket Casts

Overcast

Deezer

Всъщност Нина Николина винаги се старае фолклорните песни, които прави, да бъдат издържани естетически. Често чува определението, че работи по проекти с нишова музика, с което тя не е съгласна. “Има много млади хора, които не харесват народна музика и не ги интересува, но след мое участие идват и казват, че ако не съм била аз, те никога няма да чуят тази народна песен. Това ми е достатъчно и ме кара да бъда щастлива”, казва певицата, за която е важно как точно трябва да се пипне една народна песен, за да може тя да достигне лесно до младото поколение. Подбира репертоара си от стари сборници, спасявайки ги преди време от рециклиране. Открива песни на хиляди години, в които се разказват истории, от които всеки може да си извлече поука, защото са като басни и нямат давност, всичко е актуално и днес.

От години Нина Николина колекционира носии. Има от цял свят и ги облича често. В колекцията си има кюстендилска сая, с която е присъствала дори на коктейл в чужбина. Последната, която получава като подарък, е от Златоград.

Чуйте историята около тази носия, на какво иска да научи певицата двете си дъщери и за преходите, които прави в планината, в подкаста “24 часа от живота”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене