Фернандеш нарочен за грешник

Бруно Фернандеш (вдясно) игра слабо и бе заменен срещу Германия

Бруно Фернандеш е нарочен за големия грешник на Португалия, след като "мореплавателите" бяха потопени от възродения отбор на Германия с 2:4 на Евро 2020. Фернандеш, който е със статут на звезда в клубния си отбор "Манчестър Юнайтед", беше заменен в 64-ата минута от Жоао Моутиньо.

Английският коментатор на ITV Лий Диксън, бивш футболист на "Арсенал", беше особено безпощаден в оценката си. "Някой трябва да каже на Фернадеш, че отборът му вече губи в резултата с 1:3 - саркастично отбеляза Диксън по време на мача. - Липсва му енергия и желание за игра."

Кристиано Роналдо вярва в успеха
Кристиано Роналдо вярва в успеха

Загубата на португалците усложнява задачата на отбора да се класира за осминафиналите, но все пак те остават в играта. Победа срещу Франция в последния мач от групите им осигурява място в елиминациите. Но дори и при негативен резултат остават шансове за пробив като трети в класирането. Това обаче ще зависи и от резултатите на други отбори. Както отбелязва вестник "Рекорд", "в такъв случай ще се наложи да извадим калкулаторите и да смятаме. Типично по португалски".
Легендарният български вратар Георги Велинов, който има опит в първенството на Португалия, е категоричен, че Роналдо и компания ще продължат напред.
Джони Велинов
Джони Велинов

"Португалия има силен отбор и самочувствието на европейски шампион - коментира Джони пред "България Днес". - Загубата от Германия няма да е фатална. Все пак немците са отбор, който може да победи всеки. А и нека не забравяме, че бундестимът игра на собствен терен. Португалия ще се вдигне и ще продължи напред."
В това е сигурен и голямата звезда на иберийците Кристиано Роналдо. "Вярвайте толкова, колкото и ние!", написа той в социалните мрежи.
Каква ще бъде развръзката в Групата на смъртта, ще стане ясно в сряда, когато Франция играе с Португалия, а Германия се изправя срещу Унгария.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене