Култови мюзикъли на сцената на Софийския фестивал на музикалния театър

 Сцена от „Криворазбраната цивилизация”, Музикално-драматичен театър Велико Търново

Феновете на мюзикъла, в рамките на Софийския фестивал на музикалния театър (от 25 юни до 10 юли) ще гледат три култови заглавия от българския и световния мюзикъл, съобщава БТА:

26 юни - „Клетниците”, Софийска опера и балет;

3 юли - „Коса”, Варненска опера;

4 юли - „Криворазбраната цивилизация”, Музикално-драматичен театър Велико Търново.

Фестивалът, учреден от Музикалния театър, се провежда с подкрепата на Столична община.

Хитовият мюзикъл „Клетниците“ на Софийската опера и балет ще бъде представен на 26 юни от 19 часа в рамките на Софийския фестивал на музикалния театър. Единствено той ще се играе на сцената на Софийската опера.

Всички останали спектакли от фестивала ще са на специално изградена лятна сцена в Парк Военна академия с начало 20 часа.

Мюзикълът „Клетниците“ се играе повече от 30 години и е гледан от над 65 милиона зрители по цял свят. Музиката на Клод-Мишел Шьонберг и текста на Ален Бублил пресъздават революционния устрем във Франция,описан в едноименния роман на Виктор Юго.

Ансамбловата мощ и емоционалните внушения са марката на спектакъла на Софийската опера в режисьорската версия на Пламен Карталов. Диригент е Игор Богданов, сценографията е дело на Ханс Кудлих, художник на костюмите - Лео Кулаш. Участват солисти, оркестър и ансамбъл на Софийската опера и балет.

Легендарният рок мюзикъл „Коса“, постановка на Държавна опера Варна, ще бъде представен на 3 юли в рамките на първото издание на Софийския фестивал на музикалния театър. Гостуването е само два дни след премиерата в морската столица. Режисьор е Борис Панкин, диригент - Страцимир Павлов, хореограф - Анастасия Неделчева, сценограф - Иван Токаджиев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене