Как Шакира и Жерар Пике не се ожениха след 12 години и 2 деца

Снимки: Ройтерс

Вероятно заради изневерите на футболиста, но факти липсват

Колумбийската певица Шакира и испанският (а може би каталунският) футболист Жерар Пике се разделиха след 12-годишна връзка и две деца. Двамата така и не се ожениха.

Това е може би най-важната и одумвана двойка в испаноговорещия свят, както и в света на попмузиката и футбола след Виктория и Дейвид Бекъм.

За раздялата им се говори от месеци, но едва миналата седмица двойката обяви за това официално в социалните мрежи. Смята се, че причина са изневерите и изобщо желанието за завръщане към ергенския живот на Пике. Той и Шакира

запазиха добрия тон

и учтиво помолиха да бъдат оставени на мира.

Факт е, че те бяха непрекъснато на прицела на жълтите, а и не само, издания. За първи път раздялата бе оповестена в барселонския вестник “Ел Периодико”, който се смята за пети по влияние в цяла Испания. След това се появи информация от испанския сайт 20 minutes, че певицата е направила няколко опита за сдобряване, които се оказали безуспешни. При това тя е била даже готова на така наречената “отворена” връзка, при която двамата да са свободни да се срещат и дори да правят секс с други хора, твърди журналистът Хосе Антонио Авилес.

Шакира и Пике имат двама синове - Милан и Саша, а връзката им датира от 2010 г. Въпреки това те така и не станаха семейство пред бога и закона.

Първият контакт между двамата е от 2010 г. и по ирония на съдбата - в Мадрид. Това вероятно е градът, който Пике мрази най-много - както заради съперничество между “Барселона” и “Реал”, така и във връзка с напрежението покрай референдума за независимостта на Каталуния от Испания.

Заварката става по време на заснемането на официалния клип за световното през 2010 г., което се провежда в Южна Африка. Песента, станала известна като Waka Waka, е изпълнена от Шакира, а в самото видео се появява и Пике, който посочва надписа на тениската си, който става девиз на мондиала - This Time for Africa (“Този път за Африка”).

По време на

снимките двамата

си разменят

телефоните

После се чуват и си пишат, като футболистът изразява надежда, че Испания ще стигно до финала, за да се срещне отново с нея. Логично е планирано певицата да изпълни Waka Waka и преди последния мач на световното.

Забавното е, че Пике в първите съобщения до Шакира не знае какво да я пита и завързва елементарен разговор за времето в Южна Африка. Остава доста учуден, когато тя му праща подробна сводка, придружена с графики на температурата по часове. Двамата си пишат през цялото първенство, а след края му общи познати отново ги събират. Тогава явно пламва искрата.

По онова време двамата са обвързани, така че през 2010 г. изглежда, че са просто приятели. Но към началото на следващата година нещата се променят коренно. Шакира се разделя с Андонио де ла Руа, който е син на бившия аржентински президент Фернандо де ла Руа. Връзката им трае 11 г. Пике пък е обвързан с актрисата Нурия Томас и горе-долу по това време се разделя с нея.

Разделите с предишните партньори не са леки и за двамата. Шакира се съди с Де ла Руа за финансова компенсация и печели и трите дела, които той завежда срещу нея. Нурия Томас пък чак след няколко години разказва, че раната от раздялата най-после заздравява, като признава как са танцували на песни на колумбийката, но въпреки това продължава да смята Жерар за добър човек.

Шакира е

по-възрастна от

Пике с 10 години,

но и двамата са родени на 2 февруари. За двамата това е специален знак от съдбата. А срещата с футболиста за нея е доказателство, че бог съществува: “Няколко години аз не бях способна да изпитвам любов. После го срещнах и слънцето се показа отново.”

Но отношеният с Пике дават отражение върху живота и кариерата на Шакира. Той на майтап, а може би не съвсем на майтап, ѝ забранява да се снима в клиповете си с мъже в прекалено откровени пози. Само през 2014 г. излиза нейно разголено видео, но на него тя е с колежката си Риана, като се твърди, че дори за него певицата е поискала от приятеля си специално разрешение. По-късно Шакира споделя, че за времето, през което е била с Пике, Риана е била единственият човек, който е докосвал бедрото ѝ. Разбира се, монетата си има и обратната страна. “Той няма никаква работа в компанията на разни манекенки!”, казва тя.

Отношенията между двамата са заздравени от раждането на синовете им - на Милан през януари 2013 г., а две години по-късно - и на Саша. Шакира смята Жерар за съвременен татко и обяснява, че заради раждането на децата е сменира приоритетите си. По сходен начин след раждането на Милан разсъждава и самият Пике: “Ние не се различаваме от останалите родители - стараем се да прекарваме повече време със сина си, ходим на кино, излизаме да обядваме.”

В момента синовете им се занимават с музика и футбол. Милан говори за себе си като за футболист и барабанист едновременно, а през 2020 г. по време на пандемията от коронавирус написа стихотворение за баща си. Това разкри баща му в социалните мрежи и добави: “Двамата обичаме да се катерим по дърветата и да се крием от пчелите. Измисляме си разни неща и играем шах. Освен това ни харесва да скачаме по локвите.”

Пике и Шакира обаче съзнателно се отказват от сватба, като инициатавата за това е по-скоро на колумбийката. Тя

казва в медиите, че

не иска той да вижда

в нея съпруга

“Предпочитам да съм му гадже или любовница. Това е като забранения плод. Държи го в тонус”, обясни попзвездата.

Но и футболистът според собствените му признания и според информацията в медиите никога не ѝ е правил предложение. Като че ли най-близо до нещо подобно той е през 2017 г., когато Жерар потвърждава, че тя би се съгласила. Всъщност по-късно няколко пъти тя изпуска репликата “моят съпруг”, но така или иначе, гражданският и църковният им статут не се променя. Пике смята, че причината е манталитетът на половинката му. Даже се шегува, че му трябват само два дни: “През първия ще мисля, а през втория ще ѝ предложа.”

Пике нарича Шакира “най- ценният ми трофей в кариерата”, но и двамата подчертават, че не са съвсем традиционна двойка. Тя например веднъж споделя, че бракът я плаши, но в същото време нарича връзката им изключително здрава. Като отговор папараците обявяват рекордна цена - 200 000 долара за компрометираща снимка на един от двамата.

Първите слухове за раздялата на звездната двойка излизат, както стана ясно, във в. ”Ел Периодико”. Според запознати, след като през 2019 г. изданието е купено от нов собственик, се сменя и редакционната политика. В резултат излиза новината, че Шакира е хванала Жерар в леглото с 20-годишна блондинка от Барселона, след което се е изнесъл в ергенския си апартамент.

След това се включиха и мадридски медии, които хич, ама хич не обичат Пике. В. “Марка” пусна новината, че двамата вече не прибират заедно децата от училище. Освен това когато певицата била на почивка със синовете, таткото не е бил с тях. Последният слух беше, че защитникът спи с майката на съотборника си Гави. В списъка са още бившата му приятелка Нурия Томас и израелска манекенка. Засега това не се потвърждава.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Защо пингвините не могат да летят?
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене