Свенливият Джордж, непокорният Луи и шефът в триото Шарлот - различното бъдеще на короната

Принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън заедно с трите им деца.

Правнуците на Елизабет II често открадват кралското шоу, но тя винаги им оставя малък подарък в спалните, когато ѝ гостуват

Светлините от платинения юбилей на британската кралица Елизабет II отдавна изгаснаха, но коментарите за поведението на нейните правнуци на тържествата за 70-ата годишнина от коронацията ѝ не спират. Някои американски медии дори изготвиха хороскоп на най-малкия син на престолонаследника принц Уилям, който развесели целия свят с непринудено държание.

4-годишният Луи открадна шоуто още в първия ден от 4-дневните празненства. Застанал до 96-годишната кралица на балкона на Бъкингамския дворец, докато течеше впечатляващ парад, той не спря да прави физиономии - на лицето му се редуваха възторг и отегчение. Даже си запуши ушите, когато над площада минаха най-мощните британски самолети. Видя се, че в един момент Елизабет II нещо му говори, а също и майка му, но това не впечатли особено най-малкия принц в семейството на Кейт и Уилям.

Момченцето изглеждаше още по-емоционално на заключителния карнавал. То бе снимано

да дърпа косата на една от братовчедките си, да смуче палец,

да се плези на майка си и да ѝ запушва устата с ръка, докато тя се опитва да го укроти. Непокорният Луи наруши реда в кралската ложа, за да отиде при баща си, а след това и при дядо си принц Чарлз, който го подрусва на коленете си в такт с музиката. И макар поведението му да бе далеч от добрите обноски, на които се учат монархическите наследници, във Великобритания никой не критикува детето. Луи дори си заслужи прякор - Принца на усмивките.

Кралицата заедно с правнука си принц Луи по време на честванията за 70-ата годишнина на трона на Елизабет II.
Кралицата заедно с правнука си принц Луи по време на честванията за 70-ата годишнина на трона на Елизабет II.
Чернокожата правозащитничка Шола Мос-Шогбамиму обаче написа в туитър, че ако подобно нещо бе направил синът на принц Хари – Арчи, майка му Меган Маркъл е щяла да бъде “пратена по дяволите” от медиите и със сигурност лошото му държание ще бъде обвързано с нейния черен произход, докато на Кейт подобни неща се прощават с лекота.

Според публикувания от “Ню Йорк пост” хороскоп на Луи той е роден да бъде звезда и вероятно достойно ще заеме овакантеното от чичо си принц Хари място на всеобщ любимец. Най-любопитното е, че момченцето има идентично разположение на звездите при раждане с тези на прабаба си. “Предполага се, че кралицата вижда своето по-младо, по-диво аз в него и се радва, че той ще навърши пълнолетие в ера на по-малко формалност и повече свобода, но с патриархалните предимства и привилегии да си роден като богат бял пич с кралско потекло”, пише изданието.

Наистина, с изключение на 8-годишния престолнаследник принц Джордж, който по природа е доста стеснителен, останалите правнуци на кралицата винаги демонстрират присъщата за малките деца закачливост дори и на официални събития. Сестра им принцеса Шарлот, която е четвърта по линията за наследяване на трона, се плези на два пъти на фотографи по време на официални събития, а веднъж дори им подвикна да не вървят след семейството им. Това обаче беше преди няколко години. По време на юбилея 7-годишното момиченце показа добро познаване на правилата. Някои коментатори я нарекоха очевиден

шеф в детското трио

Казваше на братята си Джордж и Луи кога да махат на хората и кога да държат ръцете си прибрани до тялото. Е, изкуши се само да похапне гумени бонбони в кралската ложа.

Британската кралица се радва на 4 деца, 8 внуци и 12 правнуци. Малко преди смъртта на съпруга си Филип двамата се снимаха с някои от най-малките. За тях Елизабет II e Ган Ган. Така започва да я нарича собственият ѝ първороден син Чарлз, когато все още се учи да говори. След това неговите деца, а сега и внуците.

Меган Маркъл и принц Хари показват сина си Арчи.
Меган Маркъл и принц Хари показват сина си Арчи.
Кралски кореспонденти твърдят, че Нейно Величество настоява малките винаги да почистват след себе си, когато играят в двореца. Държи на добрите маниери и се радва, че престолонаследникът Джордж се държи подобаващо. Двамата имат обща страст – отглеждането на кучета.

Кейт Мидълтън разкри, че и трите ѝ деца обожават срещите с прабаба си. “Тя винаги им оставя малък подарък или нещо в стаята им, което показва голямата ѝ любов към семейството”, разказа съпругата на принц Уилям.

Елизабет II става за първи път прабаба през 2010 г.

Тогава най-големият ѝ внук Питър Филипс посрещна дъщеря си Савана. С изключение на двете деца на Хари и Меган всички останали 10 правнучета на кралицата живеят в Обединеното кралство. Най-малкото от тях е 8-месечната Сиена Елизабет Мапели Моци, дъщеря на принцеса Беатрис.

За разлика от трите деца на принц Уилям и Кейт, които са принудени да живеят под светлината на прожекторите, останалите правнуци на кралицата имат доста свободно детство. Повечето съчетават в имената си или нещо от прабаба си Елизабет, или от покойния си прадядо Филип.

Дъщерята на принц Хари и Меган Маркъл - Лилибет, която навърши 1 година миналата събота.
Дъщерята на принц Хари и Меган Маркъл - Лилибет, която навърши 1 година миналата събота.
Дъщерята на Хари – Лилибет, носи детското галено име на Нейно Величество. Тя се роди в САЩ преди година и дойде за първи път в Лондон за юбилея. Много коментатори прогнозираха, че една от най-сладурските снимки от него вероятно ще бъде на кралицата с нея. Даже закачливо озаглавиха информациите за връщането на семейството на Хари за тържествата с: “Когато Лилибет срещне Лилибет”. Такава фотография обаче така и не се появи. “Сън” писа, че кралицата не е разрешила да бъде снимана първата им среща, защото се притеснява, че кадрите могат да бъдат използвани във филмите и книгите, които Хари и Меган правят в Америка за бягството си от британското кралско семейство. Те побързаха да се върнат в САЩ още преди края на празненствата в Лондон, след което публикуваха снимка на малката Лилибет как посреща първия си рожден ден в къщата им близо до замъка Уиндзор, в който живее кралицата. На детското парти обаче не са били първите ѝ братовчеди Джордж, Шарлот и Луи, тъй като по същото време участваха в официални събития за юбилея на прабаба си.

Така че очевидно децата на Уилям и Хари ще вървят по различни пътища в живота си, както през последните две години го правят бащите им. Но със сигурност всеки един от тях чертае различно бъдеще на короната, тъй като стъпките им ще бъдат гледани под лупа и сравнявани с най-дълголетното и успешно царуване на тяхната прабаба.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
Защо пингвините не могат да летят?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене