Заради гей целувка забраниха излъчването на популярна анимация в 14 страни

СНИМКА: DISNEY.BG

Най-новата анимация на студио "Пиксар" "Баз Светлинна година", в която има сцена с целувка между две героини, не получи разрешение за разпространение в 14 страни от Близкия изток и Азия, съобщи АФП.

Според източник на агенцията отказ за разпространение е дошъл от населените предимно с мюсюлмани страни Малайзия, Индонезия, Ливан, Йордания, Бахрейн, Египет, Кувейт, Оман, Катар, Саудитска Арабия, палестинските територии, Сирия, Ирак и ОАЕ.

"Баз Светлинна година" разказва житейската история от раждането на астронавта, познат от сагата "Играта на играчките". Във филма Баз и космическите рейнджъри, сред които неговата най-добра приятелка Алиша Хоторн, се приземяват на вражеска планета.

В една от сцените на филма Алиша целува за кратко съпругата си. Тази сцена първоначално е отрязана от "Пиксар". След протест на служители на "Пиксар" и "Дисни" заради отказа на една от водещите компании в света на развлекателната индустрия да защити правата на ЛГБТ+ общността, включително и по повод на приемането на закон срещу сексуалното образование в училищата във Флорида, сцената е възстановена и филмът се разпространява с нея.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Защо пингвините не могат да летят?
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене