Електрическият Hummer може да дойде в Европа

Американският производител General Motors (GM) обмисля продажбата на електрическия вариант на добре познатия високопроходим автомобил Hummer ("Хамър") в Европа. GM иска да увеличи присъствието си на Стария континент чрез електрически превозни средства с тези и на марката Cadillac. Американците напуснаха почти изцяло европейски пазар през 2017 г. след продажбата на марката Opel на Stellantis.

Плановете са първо да бъде промотирана марката Cadillac в Европа с електрическия модел Lyriq, който вече се предлага в САЩ. Все още се обмисля продажбата на електрическия Hummer не Стария континент, чието производство в Америка ще стартира през декември. Говорител на GM казва, че все още нищо не е окончателно.

Автомобилният производител е зает да вдъхне нов живот на класиката Hummer. Фалитът на GM през 2009 г. доведе до спиране на производството му. „Европа е вторият по големина и най-бързо развиващ се пазар на електрически превозни средства в света, което представлява голяма възможност“, признават от GM.

Версията Edition 1 на електрическия хамър, която струва 105 000 долара в Щатите, разполага с мощ от 842 к.с. и автономен пробег от около 450 км. Въртящият момент, генериран от трите електродвигателя, е удивителните 15 590 Нм. Eлектрическият SUV ускорява от място до 97 км/ч за едва 3,5 сек. Независимото въздушно окачване увеличава клирънса от стандартните 257 на 404 мм. Всъдеходът разполага и с уникалната система Crabwalk, което позволява на колата да се движи настрани, като завърта 4-те колела в една и съща посока при ъгъл до 10 градуса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Защо пингвините не могат да летят?
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене