Изложба и дискусии, посветени на фентъзи жанра, се провеждат във Варна

Снимка: "Аморфа Академия"

Събития под наслов „Фентъзи, илюстрация, приказка - изложба и дискусии“ се провеждат във Варна на 30 септември и 1 октомври, съобщават организаторите от „Аморфа Академия за създатели на културен живот“. Те са подготвени от арт-кадетите от модул „Литература” на фондацията.

Първата проява е изложба с илюстрации „Да спасиш Лиско“, представяща работата на художничките Мира Мирославова, Петя Димитрова-Leupep и Моника Янева. Тя ще бъде открита в 18:00 ч. в офиса на фондацията до Адвокатската градинка и може да се разгледа до 14 октомври. Експозицията е посветена на поредицата детски книги на Борис Априлов за Лиско, любима на поколения малки и големи. В нея са показани и нови издания на книгите.

След откриването на изложбата посетителите ще могат да видят документалния филм „Те отлитат“ на Симеон Цончев.

На 1 октомври от 16:00 ч. в Адвокатската градинка ще се проведе среща, посветена на фентъзи жанра, чиято тема е „Как се създават светове?“. На въпросите ще отговарят писателката Цветина Цолова, автор на „Да спасиш Сън“ и „Нулева година“, и илюстраторът Моника Янева, която живее и работи във Варна. Модератор ще бъде младият писател Кристиян Недялков, автор на фентъзи романа „Хрониките на селянина“.

Цветина Цолова, която гостува от София, ще проведе и срещи с ученици от Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ и Международен френски лицей „Шарл Перо“, които са официални партньори на „Аморфа Академия“.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене