Отзивчива и мила ли сте към другите?

В този тест става дума за чар, учтивост, приятелство и чувство за такт. Притежавате ли тези качества?

1. Кога за последен път сте похвалила някого?
- Днес - Б
- През миналите три дена - А
- Доста отдавна - В

2. Колко често ви се случва непознати да ви попитат за времето или за пътя или пък да ви помолят за малко да наглеждате багажа им?
- Случва ми се твърде често - Б
- Случва ми се много рядко - В
- Случва ми се понякога - А

3. Вашата колежка получава мястото, което вие тайно сте се надявали, че ще получите. Тя кани на почерпка. Как реагирате?
- Извинявам се с това, че не се чувствам добре. В края на крайщата, не съм длъжна на всичкото отгоре да празнувам победата й - В
- Отивам на партито. Държа се весело, радостно и шармантно. Всички трябва да видят, че на мен може да се разчита - А
- Усмихвам се учтиво и я поздравявам за повишението - Б

4. Погледнете се със сериозно лице в огледалото. В каква посока виждате ъгълчетата на устните си?
- Нагоре - Б
- Надолу - В
- Те са водоравно - А

5. Приятелка ви разказва с големи подробности какво е правила през уикенда. Това започва да ви отегчава. Как се държите?
- Прекъсвате водопада от приказки и й казвате съвсем откровено:"Не е нужно да ми разказваш всичко толкова подробно. Карай по-кратко. Трябва да свърша нещо!" - В
- Правите се, че слушате, но в същото време си мислите за нещо съвсем друго - Б
- Опитвате се умело да смените темата - А

6. Да поливате цветята на съседите, докато са в отпуска, да стоите при детето на приятелката си, докато тя има работа, да приемате обажданията по телефона на колежката си... Как реагирате на подобни молби?
- Съобразявам се преди всичко със себе си. Когато не ми пасва казвам "не" - В
- Обикновено спонтано се съгласявам - Б
- Съгласявам се, но показвам, че не съм възхитена от това - А

7. Главоболие, лошо време, неприятни новини - има толкова много основания да не се чувствате добре. Как се държите в подобни случаи?
- Стягам се. В същност другите не са ми виновни - Б
- Казвам какво се е случило, за да знае всеки какво ми е - А
- Трудно прикривам чувствата си - В

8. Колко голям е кръгът на вашите приятели и познати?
- Средно голям - А
- Малък - В
- Твърде голям - Б


Резултати

Отбележете отговора, който е най-точен за вас. Ако не отговаря напълно, проявете малко фантазия към описаната ситуация.
За всеки А отговор дайте 2 точки, за всеки Б - 3, за всеки В - 1 точка. Съберете точките и ще разберете каква сте.

9 до 13 точки

Отзивчивостта не е едно от вашите най-силни качества. Това е, както знаете, донякъде вродено. Колкото и усилия да полагате, от вас няма да стане нежно и кротко същество. Но обичливостта ви може да стане малко по-голяма. С вашето откровено и праволинейно отношение отблъсквате някои хора. Но в същност вие не сте толкова затворена, колкото изглеждате. Може би ви е страх, че ще ви използват, ако бъдете открита и откровена. Или смятате приятелството за слабост? Опитайте се понякога да съчувствате на другите. Попитайте ги как са. Вашият интерес ще бъде възнаграден. Колкото повече се "отворите" към вашето обкръжение, с толкова повече приятелства ще ви отвърне то.

14 до 20 точки

Вашата отзивчивост е нестабилна. Понякога сте толкова мила и приятелски настроена, че всички около вас са очаровани. След това обаче наостряте бодлите и показвате на другите, че е по-добре да ви оставят на мира. Защо е така можете сама най-добре да прецените. Може би защото раздавате свето благоволение според симпатиите си. Да постъпвате така е честно, но не особено умно. Със сигурност някога ще имате нужда от хората около вас. Може би пък вътрешно се колебаете между желанията си да се разграничите от другите и в същото време да им харесате. Двете наведнъж не става. Трябва да решите каква искате да бъдете.

21 до 27 точки

Имате всичко, което на човек му е нужно, за да бъдете обичана. Вашето мило и приятялско отношение впечатлява околните. Те забелязват веднага, че то идва от сърцето ви. Чувството ви за такт ви позволява да избягвате критични теми и ви е спестило много неприятни ситуации. Голям плюс за вас е и готовността ви винаги да помогнете. Към вас човек може да се обърне не само с проблеми и неприятности, но и със съвсем практични молби. И точно в това е вашият проблем - опитвате се да помогнете на всички и при това съвсем забравяте за себе си. Знайте, че понякога човек може да каже много учтиво "не".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене