Хънтър Шейфър: Не искам повече да играя транс героини, искам да бъда истинско момиче

Актрисата Хънтър Шейфър 
Снимка: Instagram/@hunterschafer

Актрисата от култовия сериал "Еуфория" Хънтър Шейфър заяви, че вече не иска да играе роли на транссексуални. 25-годишната транссексуална звезда се прослави с ролята на транс героинята Джулс в хитовата тийн драма на HBO.

В интервю за GQ Шейфър сподели, че може да стигне по-далеч като актриса, като не насочва фокуса на хората към това. "Работих толкова упорито, за да стигна дотук, преминах през наистина трудни моменти. Искам да бъда истинско момиче и най-накрая да продължа напред", каза тя. По нейни думи да бъдеш известен като транс актриса е унизително.

"Предлагали са ми тонове транс роли, но съм ги отказвала. Не ми се говори за това. Знам, че към момента съм може би една от най-известните актриси, преминали хормонална терапия за смяна на пола и се чувствам виновна, че не искам да повдигам темата, но в крайна сметка не желая това да е фокусът на моята кариера. Защото знам, че мога да стигна по-далеч", казва тя. 

"И смятам, че ако постигна много, ще бъда от по-голяма помощ на транссексуалното движение, от колкото ако само говоря за него", обясни актрисата. 

В Холивуд отдавна се води дебат дали да се дават роли на хора, които не отговарят на биологичния си пол. Много представители на транссексуалната общност твърдят, че транссексуалните трябва да се играят от актьори, които са такива и в реалния живот, посочва Би Би Си.

Други твърдят, че концепцията на актьорството е да се превърнеш в някой друг и че би било твърде ограничаващо да играеш единствено роли с характеристики, обичайни за самия актьор.

Още когато е в гимназията Шейфър е най-младият ищец на дело, оспорващо законопроект в щата Северна Каролина, където е израснала, който забранява на транс хората да използват обществени тоалетни, несъответстващи на пола им, посочен в акта за раждане. "Усещах, че трябва да започна да се занимавам с изкуство като отговор на всичко, което се случва в Северна Каролина", сподели пред списанието 25-годишната актриса. Пред изданието тя разкрива и за момент от личния й живот, за който преди време се спекулираше много. Оказва, се че Хънтър и певицата Росалия действително са излизали заедно.

Звездата уточнява, че става дума за период от около пет месеца през 2019 г. Към днешна дата двете са си близки приятелки, a Росалия вече се среща с актьора Джеръми Алън Уайт.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
Защо пингвините не могат да летят?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене