Котките наистина ли пазят от лоша енергия?

Котките са животни, които притежават уникални отличителни черти на характера и поведенчески модели. Дотолкова, че има много митове около тях, според които котките могат да абсорбират отрицателна и лоша енергия. Един от основните примери за това е популярната поговорка и вярването, че черните котки носят лош късмет, което всъщност е невярно и неоправдано.

Има много теории, които твърдят, че котките притежават толкова силни духовни сили, че мнозина ги смятат за животни пазители. Но вярно ли е, че котките могат да абсорбират отрицателна енергия?

Какво чувстват?

Котките са изключително чувствителни към стимулите на околната среда. Тази чувствителност влияе върху взаимодействието им с други котки, хора и други животни. Обаче това наистина ли означава, че котките могат да възприемат енергията на хората, особено ако са лоши?

Със сигурност сте чували за концепцията, че котките са способни да възприемат страха у хората и това твърдение е отчасти вярно. Котаците възприемат енергия и настроение от хора и други котки. Това възприятие се основава на невербален език, феромони и адреналин. Тези фактори са представени от хора, които например страдат от тревожност, страх и стрес. В този случай котките вероятно ще избягват тези хора.

Тук говорим за лоши енергии по-скоро като физиологично понятие, отколкото като духовно. Котките притежават адаптивна реакция, пряко свързана с инстинктите им за оцеляване. Те са уникално възприемчиви и поради тази причина, ако котката ви се крие от вас или друг човек, това може да се дължи на факта, че усеща нещо негативно.

Спят ли там, където има лоша енергия?

Често за тези „лоши енергии“ се говори като за духовно понятие, което е донякъде противоречив въпрос, на който липсват логически доказателства. Тази лоша енергия, за която говорим, вместо това подчертава идеята за „хора, които не харесват котки или животни“. Както вече споменахме, котките физиологично могат да усетят тази неприязън чрез езика на тялото и феромоните и затова избягват такива хора и места.

Лечители ли са?

Неслучайно в много култури, като древен Египет например, се смята, че котките притежават лечебна сила и се казва, че са способни да абсорбират лошата енергия. Това древноегипетско вярване се подкрепя от факта, че котката е изключително хигиенична и може да се използва за борба с вредителите. Не само, че котките са се почиствали щателно, но и са поддържали египетските домове чисти от плъхове и други вредители през цялата история на своето опитомяване.

Тъй като плъховете се считат за носители на болести и лоша енергия, котките получават статут на лечител, представен от богинята Бастет. Всъщност това важно египетско божество беше символ на защита на хората и дома, известна още като богинята на щастието и хармонията.

Духовни защитници ли са?

В много култури като Китай и Япония котките се считат за духовни пазители. В тези култури котките са символ на късмет. Много популярен пример е японската котка Манеки Неко, за която се казва, че отблъсква лошите духове и привлича късмета. Следователно котките в тези култури са легендарни и са силно вкоренени в популярната култура, като по този начин благоприятстват уважението към своя вид и насърчават осиновяването.

Котките, които предпазват от зли духове

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
На какво вреди фелациото
Защо крал Чарлз пътува навсякъде с поръчкова тоалетна чиния и плюшено мече?
Искате да сте красиви и здрави? Опитайте тези етерични масла
Измъчената поетеса Тейлър Суифт възпя страданието си в любовта с двоен албум шедьовър (Видео)
4 стъпки до сбъдването на мечта

Напишете дума/думи за търсене