Уникален куклен театър под открито небе в Пловдив

Зрелищни пърформанси ще представят магията на четирите стихии – вода, въздух, огън и земя по време на ThaetAir 2015

Между втори и шести септември 2015 г. в Града под тепетата ще гостуват артисти от Италия, Испания, Унгария, Белгия и цяла България, за да станат част от куклено-театралния фестивал под открито небе TheatAir. Събитието е под шапката на най-големия форум за изкуство в града – „Есеснен салон на изкуствата“, организиран от Община Пловдив.

По време на събитието в града ще се изпълнят над 50 представления, представящи близо 20 български и чуждестранни постановки на тема „Вълшебство“. Зрителите ще имат възможност да видят нетрадиционни форми на сценичното изкуство, подходящи за малки и големи. Артистите са подготвили за публиката воден куклен театър в Цар Симеоновата градина, зрелищен уличен пърформанс с кукли-хвърчила, които ще оживят Главната, огнена феерия и шествие на огромни кукли „богомолки”, различни акробатични номера, пърформанс с миниатюрни кукли, танцуващи в детските ръчички и спектакъл със сапунени балони. Сред външните локации са още Римският стадион, Младежкия хълм, хълма на Освободителите, парковете Рибница, Ружа, Лаута, Гребната база. Всички прояви на открито ще бъдат безплатни. В допълнение има и съпътстваща програма на закрито с различни ателиета и занимания за деца с платен вход.

Модулът TheatAir се провежда като част от международния куклено-театрален фестивал „Двама са малко – трима са много”. Организатор е Държавният куклен театър Пловдив в партньорство с Община Пловдив. TheatAir е посветен на улични спектакли и пърформанси, създадени изцяло за открити пространства и отразяващи съвременното светоусещане на творците. Те представят изкуството си в разнообразна среда и в пряк контакт с публиката, като по този нестандартен начин популяризират възможностите на кукленото театрално изкуство и привличат широкия зрителски интерес.

Повече информация за програмата на фестивала може да откриете на фейсбук страницата на събитието www.facebook.com/theatair и на сайта на Държавния куклен театър Пловдив http://pptheatre.com/

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене