Как да укротим пасивно-агресивния мъж

Ако мъжът ви ту мълчи, ту избухва в гневни изблици, ако е чаровен с другите и страшен досадник, когато сте насаме, ако отказва да обсъжда проблеми с вас и ви обвинява винаги за всичко, значи сте попаднали на труден случай.

Психолозите наричат такъв тип мъже агресивно-пасивни. Животът с тях не е песен. Да му се угоди е невъзможно - това, което е изисквал от вас вчера, днес предизвиква у него възмущение. Жената няма право да изрази своя гняв, защото се бои, че ще стане още по-лошо. В резултат получава куп психосоматични заболявания - мигрена, хипертония, язва, колит. Не излиза от депресия, чувства постоянна умора, безсъние, отслабва или бързо напълнява. А мъжът не изпитва към нея никакво съчувствие, напротив, смята болестите й за проява на несъвършенство. Тя не смее да го напусне, защото гледа на себе си през неговите очи: “На кого съм нужна? Ако остана сама, ще пропадна!” Това са мислите, които се въртят в главата й. Но този тип мъже не са чак толкова неуязвими и непобедими. Ако знаем как да се държим, можем да направим живота си с такъв човек поносим.

Внимание - жена!

Всъщност оскърбителното поведение на такъв мъж често е прикритие на неговия страх от жените. Като всички хора той също иска да бъде обичан. Но в същото време го е страх, че ако жената почувства това, ще придобие надмощие над него и ще започне да го потиска. Може би така е мислел неговият баща и момчето е възприело възгледите му. А може би то е имало твърде авторитарна майка, от която силно е зависело. Възможно е да е било и обратното - майката да е била слаба и на детето да се е налагало да поеме непосилната роля на неин защитник. Но каквото и да се е случвало в детството, у такъв човек се изгражда мненинето, че не трябва да се привързва към никого, защото ще го смачкат. А за да не се случи това, той трябва да всява страх.

Целия текст четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене