Булчинският букет на Меган Маркъл ще бъде положен на гроба на Незнайния воин

Булчинският букет на Меган Маркъл ще бъде положен на гроба на Незнайния воин в Уестминстърското абатство в Лондон, каквато е традицията, водеща началото си от кралицата-майка, съобщи Би Би Си.

Букетът обикновено се полага на гроба в деня след сватбата.

Със своя букет Меган отдаде почит на майката на принц Хари - принцеса Даяна, като включи любимите й незабравки. В него имаше и цветя, откъснати лично от принц Хари в градините на двореца "Кенсингтън".

Дизайнерката Филипа Крадок, на която беше поверено и озеленяването на храма "Сейнт Джордж", спази традицията и включи в букета мирта от посадената от кралица Виктория в Озбърн хаус на о-в Уайт, както и от растение, отгледано от миртата в букета на кралица Елизабет Втора през 1947 г., съобщава БТА.

В букета на Меган Маркъл имаше също момини сълзи, астилбе, жасмин, астранция. Момините сълзи са символ на любовта, астилбето - на търпението и предаността, а астранцията - на силата и куража. Придържа ги копринена панделка.

Кралицата-майка поставя начало на традицията да положи булчинския си букет на гроба на Незнайния воин в Уесминстърското абатство през 1923 г., когато се омъжва за херцога на Йорк, който по-късно става крал Джордж Шести.

Херцогинята на Кембридж Катрин също спазва традицията през 2011 г.

В гроба на Незнайния войн в Уестминстърското абатство са положени тленните останки на войник, загинал във Франция през Първата световна война.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене