Сливенският театър гостува с провокацията "Да бъдеш или не Ромео и Жулиета"

Сцени от постановката "Да бъдеш или не Ромео и Жулиета" на Сливенския драматичен театър, който ще гостува в София на 15 ноември.

В началото на този театрален сезон Сливенският драматичен театър отбеляза 100 години професионален театър в града

Една от изненадите в празничната програма е премиерното представление „ Да бъдеш или не Ромео и Жулиета“ под режисурата на Марий Росен.

При този творец изненадата е задължителна и този път той не изневерява на себе си. В София постановката гостува на 15 ноември от 19 ч. в салона на театър „ТЕАТРО“ (на бул. "Евлоги Георгиев", бивш Дом на българо-съветската дружба).

Ще имате възможност да се насладите на младата трупа на театъра – участват Вяра Начева, Таня Йоргова, Деница Даринова, Християна Пенева, Ивайло Гандев, Димитър Марков, Ивайло Драгиев, Александър Евгениев.

„ Така, накратко, за да не губите време в четене, а направо да дойдете да гледате. Пиесата е на Шекспир с първо име Уилям. Със сигурност го знаете. Англия, ренесанс, кралица Елизабет I... Пиесата я знаете още по-добре. Ромео, Жулиета, вражда, любов, смърт. Какво ви предлагаме ние. Шекспир си остава Шекспир, историята си е същата, костюмите са ренесансови, но Ромео и Жулиета сте вие. Всичко е доброволно и с много любов. 22-ма от вас ще бъдат с нас на сцената и заедно ще зададем въпроса: „Да бъдеш или не Ромео и Жулиета”.

Знам, че знаете, че това е от друга пиеса... Правим се малко на интересни... И най-важното!!! Ваши водачи в това особено театрално приключение са двамата чаровници от 'Айде БГ. Ако не ги познавате, помолете някое дете да ви разкаже“, пишат създателите на представлението.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Великденски вицове и смешки
Има ли връзка между Христос и египетските пирамиди?
Христос воскресе, скъпи читатели!
Честито Възкресение Христово!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ

Напишете дума/думи за търсене