Волейнационалът Николай Учиков: Целта е олимпийска квота

Учиков направи силен сезон с тима на "Нефтохимик"

Олимпийската квота е целта през това лято, обяви волейболният национал Николай Учиков. Диагоналът е една от звездите на представителния тим. Той влиза в сметките на новия селекционер Силвано Пранди.

"Дано всички момчета да са здрави - пожела Учиков пред "България Днес". - Целта е да се класираме за олимпиадата. Това е най-важното. Ще има нови играчи. Очакват ни пътувания и се надявам на положителни емоции."
Учиков беше с основна заслуга за титлата на "Нефтохимик" в първенството на България. Бургазлии победиха шампионите от редовния сезон "Хебър" с 3:0 във финалните мачове.
"След първия мач в Пазарджик очаквах, че ще приключим серията - отбеляза Учиков. - В редовния сезон се събрахме няколко човека, които не бяхме тренирали. Нямахме игрови ритъм. С времето навлязохме във форма и кондиция. Имаше моменти, в които не се получаваха нещата. С времето всичко ставаше по-лесно. Нашият опит и умения дадоха ефект във финала. Играли сме доста подобни мачове. Знаем как да подхождаме към тях."
Учиков отбеляза и заслугата на Николай Желязков. Специалистът пое тима в средата на сезона.
"Внесе спокойствие - добави Учиков. - Беше силен в нещата, които прави. Действаше професионално. Поднасяше всичко, както трябва."
Учиков още не е наясно къде ще играе през следващия сезон. Той се надява смяната на Валентин Златев в ръководството на "Лукойл" да не се отрази на отбора.
"Нека да видим как ще мине лятото. След това ще разгледам офертите", добави Учиков.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак
На какво вреди фелациото
Защо крал Чарлз пътува навсякъде с поръчкова тоалетна чиния и плюшено мече?

Напишете дума/думи за търсене