Техниката, купена от Елена Йончева, струва ли 650 000 лева? Не повече от 30 хиляди

Снимка Фейсбук/Калина Георгиева Паскалева

 Журналистката Калина Паскалева, която работи по тв проекти, изрази в профила си във Фейсбук съмнения, че техниката, купена от Елена Йончева в ТВ 7, е за 650 хил. лева. Ето какво написа първоначално Паскалева:

Тази сутрин пак гледах сутрешния блок и слушах за техниката и филма за Сирия на Елена Йончева. През 2013 година и аз работих за ТВ7 - мисля, че за 1200 лв на месец, не помня с точност, може и 1500 лв. да са били. Бях репортер. Така се озовах като ко-водеща на наградите за телевизионна журналистика "Свети Влас 2013". Елена бе номинирана за филма й "Сирия - бунтовниците от Алепо", с който спечели първото място. Към наградата имаше и финансов бонус от 15 000 лева. Беше обявена като независим продуцент. Филмът й е добър, което визуално се дължи на оператора Николай Николов. С него аз работя вече четири години във Фермата и ви гарантирам, че той и от счупен телефон ще извади добър кадър. Тоест визуалното качество на филма на Елена не се дължи на техниката, която тя твърди, че си е купила за близо 650 хил. лв. Аз също купувам камери, микрофони, осветление, стативи и допълнителни играчки за бюти шотс...

Знам и какво ти е нужно, когато снимаш на горещи точки - една раница. Пълен абсурд е на такова място да пътуваш със звукарски кейс, който струва няколко хиляди лева - да речем около три. Бум ( микрофон, който записва няколко човека едновременно ) можеш да си намериш за хиляда лева, но в Сирия ще ти е невъзможно да работиш с него под дъжд от куршуми - караш на атмосфера и пишеш субтитри, така или иначе ще трябва да преведеш след това. Ако тя е използвала репортажно осветление там, в което се съмнявам, едва ли е било по-скъпо от 200 лв. Нали не си представяте, че във военна обстановка можеш да редиш сет за интервю и да го светваш с АРИ. Елена Йончева зададе сутринта на Виктор Николаев въпрос кой ще иска да го гърмят в Сирия и да прави далавери...

А аз питам какво повече от две камери и един фотоапарат е използвала в Сирия и за каква нова техника говори, кой изобщо отива с нова техника да снима война? И дори и нова да е и да е най-скъпата, не струва повече от 30 хил. лв.

Разбирам, че в ухото на водещите на сутрешните блокове такива въпроси няма и съответно няма как да бъдат зададени на Елена Йончева, но стига сте правили на тъп българския зрител и избирател.

Има много хора, които сме работили в ТВ7 и прекрасно знаем как седяха нещата и кой за какво беше поканен да работи там.

По-късно Паскалева добави в профила си:

ОТ ЧЕРВЕНИТЕ ТРОЛОВЕ С ЛЮБОВ КЪМ МЕН!

Първият път, точно преди година, зададох въпрос на г-жа Нинова дали знае от какво се нуждаят децата с увреждания във фейсбук. На следващия ден в определени медии излезе публикация, че съм к*рва, която спи с охранителите в Слънчев бряг, също така и с Карбовски за да ми излъчва филмите и още куп обиди по мой адрес. Същият ден на мястото, в което тогава работех, се получи обаждане от партиен кадър на БСП ( поне така казаха от ръководството ) с въпрос защо си позволявам да ги нападам. На по-късен етап бях предупредена, че ако искам да продължа да работя, да внимавам какво говоря. Няма такъв момент в живота ми, в който аз да се съобразявам дали да споделя мнението си. Няма и да има. И това мисля, че съм го доказала през последните десет години. И не защото подкрепям някоя партия, и спрете да ми приписвате пристрастия.

В момента на стената ми се пишат същите гнусни коментари от троловете на БСП и защитниците на Елена Йончева - дали съм влязла с гъза си в ТВ7. Що за въпрос е това от стари жени? Най-малкото не ви отива. Ще поместя коментарите да ги видите сами. Няма да се обяснявам защо съм работила в тази телевизия. Самият факт, че в момента изливате за пореден път тонове помия по мой адрес, показва категорично каква партия е БСП и какви са симпатизантите й. Администрации!

За вашата култура, възпитание, морал...

За тази свобода на словото ли се борите вие - че зададох въпрос какво е купено за 650 хил. лв.

(От Фейсбук)

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене