Футболът срещу чумата!

Даниел Златков има перфектна екипировка

Играчи нарамват пушките, ще трепят глигани

Български футболисти грабнаха пушките и откриват лова на дребен дивеч. Оказа се, че те са еднакво добри както с топката, така и с точния мерник. Играчите са готови да помагат в битката срещу свинската чума. Не след дълго ще подгонят и глиганите по горите.

Един от най-запалените авджии сред футболистите е Даниел Златков, българският двойник на Кристиaно Роналдо. От години той се е въоръжил изцяло в преследване на дивеча. Най-често нарамва пушката в района на град Гоце Делчев. В момента БГ Роналдо играе за третодивизионния "Вихрен", който е лидер в Югозападната Трета лига. Той използва всеки почивен ден, за да се отдаде на любимото си хоби.

За защитника няма тайни в лова и той е отстрелвал сърни, диви прасета, зайци и лисици. Сега обикаля нивите за пъдпъдъци, като сам показа снимка от откриването на сезона. Освен това Дани е и добър кулинар, като сам готви дивеча и има собствени рецепти за приготвянето на диво прасе.

БГ Роналдо е натръшкал дивите свине
БГ Роналдо е натръшкал дивите свине

"Ловът е най-голямата ми страст. Харесвам го повече от футбола. Ходя на лов от много малък, още от времето, когато не можех да държа пушката. Баща ми е човекът, който ме е научил на всичко. Ловът не е такъв, какъвто изглежда в очите на хората. Ловците държат най-много на животните и ги обичат повече от всички други хора, а острелът им е съгласуван спрямо законите, което помага за редуциране на популацията", обяснява Златков.

Друг футболист, луд по лова, е Тейнур Марем. За последно той носи екипа на "Славия". Също се е запалил по това хоби от баща си. Вече за трета поредна година Тейнур открива лова през август.

Тейнур Марем откри лова
Тейнур Марем откри лова

"По лова ме запали баща ми Марем, заедно с кума Садула Рагъп. Като млад ловец се надявам скоро да имам добър лов", признава Марем. Той е част от дружинката на село Николово, Хасковско. 24-годишният Марем в момента е без отбор и има повече време за лов.

По лова се увличат още изпадналият в немилост капитан на ЦСКА Николай Бодуров, както и защитникът на "Лудогорец" Станислав Манолев.

Николай Бодуров обича да стреля
Николай Бодуров обича да стреля

Карачанаков - майстор на прасета

И ловец, и рибар е нападателят Антон Карачанаков. Роденият в село Ново Делчево талант от малък е закърмен със страстта си към пушката и въдицата.

От няколко дни бившият играч на ЦСКА има нов отбор и това е новакът "Царско село". Редом с това намира време и за любимото си хоби.

Той е специалист по риболова на река Струма, която се намира недалеч от родната му къща в Благоевградско. Антон мами на въдицата си черни мрени и скобари.

През лятото играчът ходи да трепе пъдпъдъци, а зимата не пропуска да се пробва за глигани с ловната дружинка на селото си.

Карачанаков с глиган на сметката си
Карачанаков с глиган на сметката си
Нападателят по време на птичи лов
Нападателят по време на птичи лов

Стоичков обича сафари

Прословут майстор с пушката е футболната легенда Христо Стоичков. У нас той ловува най-често в горите край Етрополе, където е отстрелвал някои от най-големите си трофеи. Когато работи в САЩ, залага на океански риболов и екзотични риби.

"Оттук нататък почвам лов и риболов, по-спокоен живот", коментира Ицо след 50-годишния си юбилей.

Преди няколко години Ицо и съпругата му Мариана прекараха няколко дни на лов в Зимбабве. Снимки от сафарито на двамата се появиха в публичното пространство. Звездата се похвали с куп трофеи, сред които жираф, зебра и крокодил, но срещна доста негативни реакции в обществото. Оттогава Ицо избягва да говори за ловните си излети.

Запалени ловци са и други двама от героите в САЩ '94. Това са левскарите Наско Сираков и Даниел Боримиров.

Ицо е отстрелял муфлон през зимата
Ицо е отстрелял муфлон през зимата

Пеле бие пъдпъдъци

Краля на футбола Пеле е ловец! Малко известния факт разкри самият той. Още преди да стане велика световна звезда, той е имал страст към пушката. Архивна снимка показва, че бразилецът е майстор в лова на пъдпъдъци. Като юноша той се е покатерил на дърво и оттам показва невероятно точен мерник.

Тази пролет 78-годишният Пеле влезе в болница в Париж. Трикратният световен шампион със "селесао" имаше инфекция на пикочните пътища, но се възстанови успешно.

Краля на футбола умее и лов
Краля на футбола умее и лов

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка
Ретрограден Плутон - изкореняване на стари модели на поведение

Напишете дума/думи за търсене