Жесток скандал в БФС за Дерменджиев

Георги Дерменджиев е новият селекционер

Пореден жесток скандал тресе българския футбол!
Назначението на новия национален селекционер Георги Дерменджиев отвори нова война във федерацията, която е в пълен хаос след оставката на президента Борислав Михайлов. Последното заседание на изпълкома, който утвърди заместника на подалия оставка треньор Красимир Балъков, е било инфарктно, научи "България Днес" от свои източници в БФС.
Един срещу друг са скочили вицепрезидентът Йордан Лечков и президентът на "Славия" Венци Стефанов. Лечков е настоявал твърдо за своя фаворит Георги Дерменджиев, докато Стефанов подкрепя бившия треньор на "Ботев" (Пд) Николай Киров - Белия.
Почти всички замесени в скандала отказаха всякакви изявления. "Не желая да коментирам това, което се случи", отсече пред "България Днес" Венци Стефанов.
Същото направи и неговият кандидат Николай Киров. Дерменджиев все пак даде интервю след назначението.
"Националният отбор е чест за всеки един треньор - коментира селекционерът. - Това е тимът, който представлява държавата и е едно голямо предизвикателство. Въобще не се двоумих дали да приема предложението. Когато има избор на треньор, нормално е да има и недоволни хора, които са против. За работата на един специалист се съди по резултатите. Надявам се да променим негативната тенденция. Нека оставим зад гърба си това, което е било. Трябва да гледаме напред. Няма време за експерименти. Знаем какво поколение имаме във футбола и не трябва толкова жестоко да се нахвърляме върху играчите. За мен отборът има психологически проблем, който може да се реши с по-голямо спокойствие за футболистите. Нека вървим крачка след крачка, за да бъде правилна работата. Предстои да говорим с всеки играч. За да бъдат част от националния отбор, те трябва да са отговорни и мотивирани. Във футбола много неща може да се случат, но надеждата умира последна. Ще направим всичко възможно за класиране на Евро 2020.
Дебютът на Дерменджиев като селекционер ще бъде в контролата с Хаити на 14 ноември.

България загуби катастрофално от Англия с 0:6 в София
България загуби катастрофално от Англия с 0:6 в София
Венци Стефанов
Венци Стефанов
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене