Лили си върна “Панаири”, свали високите токчета, за да е в такт с “Детелина”

Лили Иванова по време на концерта
СНИМКИ: АВТОРЪТ

Акад. Антон Дончев и Чапа на крака пред примата, тя пази в тайна с какво ще замени декемврийския концерт през 2020 г.

Академик Антон Дончев, скулпторът Георги Чапкънов - Чапа, Иван Тенев и още хиляди цялата втора половина на концерта на Лили Иванова в неделя вечерта бяха на крака.

Екзалтираната публика се изправи още по средата на концерта, когато примата изпя новата песен “Севдана”. Авторът на “Време разделно” бе в компанията на съпругата си, Иван Тенев и Чапа на първия ред и видимо се радваше на първия от общо трите концерта (на 8, 9 и 10.12.) на Лили в зала 1 на НДК.

Лили Иванова се появи в предизвикателно облекло – черно боди, върху което се обвиваше тясна рокля от черни дантели. Тя изкара двучасовата програма на традиционните си високи токчета, които в края на концерта демонстративно събу, за да може да скача в такт с песента “Детелина”.

Певицата е върнала в репертоара си “Панаири” на Тончо Русев, която изпя към края на концерта заедно със серия от други вечни хитове: “Щурче”, “Детелина” и др., всичките до една – на починали вече композитори.

Основната част от репертоара ѝ с малки изключения обаче беше от нови песни, които феновете ѝ знаят от лятното ѝ турне из страната или са включени в последните ѝ два-три албума. Сред авторите са предимно музикантите, с които работи, а текстовете са на Мартин Карбовски, Стефан Вълдобрев и др. Дни преди концерта на пазара излезе новият албум “Севдана” - на двоен диск и винилова плоча.

Продажбата на дисковете, плочата и постери на певицата във фоайето предизвикаха поне 50-метрови опашки преди и след концерта, който продължи около 2 часа.

Догодина Лили Иванова няма да прави традиционния декемврийски концерт в НДК, а е намислила нестандартна проява, която засега пази в тайна. 

Акад. Антон Дончев и Чапа ръкопляскат прави на Лили Иванова от първия ред.
Акад. Антон Дончев и Чапа ръкопляскат прави на Лили Иванова от първия ред.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене