Видео на Леонардо ди Каприо за залив във Виетнам е гледано над 1 милион пъти

Леонардо ди Каприо СНИМКА: Ройтерс

Видео, публикувано в профила на холивудския актьор и екоактивист Леонардо ди Каприо, което призовава да се ограничи замърсяването на залив във Виетнам, премина границата от 1 милион гледания, предаде ДПА.

Клипът с продължителност 58 секунди показва въздушни кадри от плаващото рибарско селище Кай Бе в залива Лан Ха, разположено на около 10 километра югозападно от прочутия залив Ха Лонг. Видеото е гледано 1 143 664 пъти.

"Това традиционно рибарско селище в залива Лан Ха се носи над изумрудени води сред пищни карстови формации", отбелязва Ди Каприо в текст под видеото. "Местните жители зависят от морето, за да оцеляват, и да се препитават с риболов, земеделие и туризъм. Кътчето изглежда райско, но уникалният им начин на живот е застрашен от отпадъчни води, замърсяване с пластмаса, неустойчиви туристически дейности и климатични промени", допълва актьорът, цитиран от БТА.

"За да остане Лан Ха красиво място за живеене и посещение, туристите трябва да се погрижат да намалят въздействието си върху околната среда", пише още Леонардо ди Каприо.

Остава неясно дали актьорът е посещавал залива, въпреки че посланието е в съотвествие с добре познатия му интерес към екологични проблеми. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене