Издигнаха паметник на куриерите, разнасяли храна в Москва през карантината (Снимки)

СНИМКИ: Ройтерс

Лекарите и медицинските сестри получават похвали за своите усилия в борбата с коронавируса, но днес в Москва беше открит паметник, отдаващ признание на друга категория работници на фронтовата линия по време на кризата - куриерите - доставчици, предаде Ройтерс.

Инсталацията, проектирана от художника Алексей Гарикович, е висока около три метра и представлява дебел лист ръждив метал, в който е изрязан силуетът на изправен човек. Монументът е изработен от метала и бетон - тези материали традиционно се свързват с градската среда и урбанистичния стил, поясниха от веригата супермаркети "Азбука вкуса" (Азбука на вкуса). На тези, които направиха самоизолацията възможна", е изписано на паметната табелка, предава БТА.

"Паметникът ме прави горд, разбира се", каза куриерът Сергей Гореков, който работи за веригата супермаркети "Азбука вкуса". "Никога в живота си не съм виждал или чувал да се открива паметник на куриерите. Това е страхотно", заяви той.

При строгия режим на самоизолация, наложен в руската столица, московчани бяха ограничени да си стоят вкъщи, а много от тях използваха доставки от супермаркети и ресторанти, за да намалят опасността да се заразят с коронавирус. Те разчитаха на куриери, които доставяха храна и други пратки въпреки рисковете.

Проектът, реализиран от търговските компании "Озон", "Перекресток", "Азбука вкуса", "Додо пица" и "Деливери клуб", отдава признание на над 60-те хиляди куриери, които работиха по време на карантината, когато търсенето на снабдителски услуги се увеличи до огромни размери.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене