"Сити" остава в Шампионската лига

"Манчестър Сити" ще играе и догодина в Шампионската лига

Клубът ще плати само 10 млн. евро глоба

Буря в чаша вода.
Това се оказва шумното разследване на УЕФА за нарушаване на правилата за финансов феърплей срещу "Манчестър Сити". Европейската футболна централа наказа "гражданите" със забрана за участие в евротурнири за две години и глоба от 30 млн. евро през февруари. "Сити", разбира се, обжалва санкцията и Спортният арбитражен съд в Лозана се произнесе в полза на клуба. Премахва се двегодишната забрана за европейските състезания и се намалява глобата на "Сити" от 30 млн. на 10 млн. евро.
Оказва се, че за много от нарушенията, в които е обвинен клубът, е изтекъл петгодишният давностен срок. От УЕФА се задоволяват с публикуването на кратко съобшение, от което става ясно, че приемат решението на съда и повече няма да коментират случая.
Решението ще развърже ръцете на мениджъра на "Манчестър Сити" Хосеп Гуардилоа да подсили отбора си с нови трансфери, които нямаше да бъдат възможни, ако забраната за участие в Шампионската лига бе потвърдена.
След победата над "Брайтън" с 5:0 във Висшата лига, Пеп коментира, че отборът му заслужава да играе в Шампионска лига догодина.
Успехът в тази среща гарантира на манчестърци второто място в първенството след убедителния шампион "Ливърпул".
"Останах доволен от всички в този мач - заяви Гуардиола след срещата.- От резултата и нивото, което показахме. В момента играем много добре и сме готови за финалните срещи от Висшата лига и Шампионска лига. Класирахме се за Шампионска лига и догодина, което беше минимумът, който се изискваше от клуба. Тези играчи го правят вече 6 или 7 години. Те заслужават да бъдат в турнира на най-добрите."

Хосеп Гуардиола
Хосеп Гуардиола


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене