На училище с неонови цветове и широки крачоли

Високата талия присъства и в детските колекции

След повече от шест месеца децата отново се връщат на училище и родителите вече са в трескава подготовка. Прегледът на гардероба показва обичайното - къси крачоли и ръкави, отеснели блузи. И следва нервно обикаляне по магазините.

Деним, каре и неонови цветове са основните тенденции при момчетата. Дънките са в два варианта - съвсем тесни и с широки крачоли, като повечето са целите в кръпки. Тези модели се носят и от момичетата.

Високата талия вече категорично се наложи и все повече тийнейджъри избират такъв тип панталони. За да се подчертае ефекта, прибират долната част на тишъртите и ризите под дънките.

Светещите цветове, които вече няколко сезона не излизат от мода, намират място при обувки, блузи, якета, дори и при бельото. Съчетават се с всякакви десени, дори с хитовото каре и с флорални мотиви.

Суитшъртите са се превърнали в неизменна част от ученическото облекло, а повечето деца държат тази дреха да е с поне два-три номера по-голяма. Момичетата я комбинират с къси панталонки, които не се виждат отдолу, момчетата пък я съчетават със смъкнати широки дънки.

Много практични са и елеците, които са от деним или промазани материи. Обличат се върху блузи с дълги ръкави, върху суитшърти и дори върху якета.

Рокли тип дълъг тишърт или плетени модели, отново със спортна визия, се налагат както при по-малките момичета, така и при по-големите. Могат да са дюс, на райета или с голям надпис отпред. Тази тенденция присъства и в дамските колекции, така че мама и дъщеря могат спокойно да се облекат еднакво.

Най-удобни за училище са спортните обувки, така че на голяма популярност се радват кецовете и маратонките. Продължават да се лансират модели с обемисти подметки. Едноцветните варианти изобщо не са на почит сред тийнейджърите. Колкото повече цветове има събрани в един чифт, толкова по-добре.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене