Фън шуй за щастлив дом

Вероятно знаете, че принципите на фън шуй са простички съвети за реорганизация на вещите в пространството, които освежават енергията и внасят повече положителни емоции както в дома, така и в душата ви.

По отношение на дома, изпълнен със сигурност, топлина и уют, древното учение съветва:

1. Сложете на входа фонтан с вода

Водата представлява богатство. Да поставите фонтан с вода на входа на дома си е много силна енергия според фън шуй, освен това е красиво. Фонтанът освежава пространството, намалява негативизма и приканва към позитивно настроение.

Ако нямате място за фонтан, поставете нещо друго красиво близо до входа. Ако е свързано с вода, още по-добре.

2. Внесете енергия със свежи и нови неща

Обсипете дома си със свежи цветя, пресни плодове, скорошни снимки и всичко ново, което може да си позволите. По този начин може да създадете нов поток от енергия в дома си, който ще подобри важни аспекти в семейния ви живот.

3. Поставете имената си на вратата

Наличието на фамилна табела с имената на живеещите в дома ви, която да поставите на външната врата, също е един от важните съвети на фън шуй. Съгласно принципите на учението тази табела ще помогне да насочите възможностите към вашия дом. Това е като гравитацията, която привлича късмета в семейния ви живот.

4. Огледалото не трябва да е срещу спалнята

Когато позиционирате леглото си, опитайте се да го поставите по такъв начин, че да не гледа към огледало. Смята се, че привлича негативна енергия, ако видите отражението си в огледалото, когато спите.

5. Осветете добре дома си

Наличието на много светлина в жилището съживява положителната енергия. Важно е да пропускате естествена светлина, като отваряте завесите на прозорците си. Може също така да осветите останалата част от дома си с LED крушки. По-важно е обаче да се „запалите“ вътрешно. Трябва да поставите предмети около къщата си, които излъчват положителни емоции и такива, които може да повдигнат вашето Чи само като го погледнете.

6. Търсете баланса

При декорирането на дома си се уверете, че във всяка стая има нещо, което представлява петте елемента - дърво, земя, метал, огън и вода.

Наличието на тези пет елемента във вашето пространство ви позволява да останете заземени и центрирани, както и да възстановите баланса в живота си и дома си.

7. Подредете и дръжте подредено

Това е основният и най-добре познатият съвет по фън шуй. Наличието на твърде много бъркотия в дома ви улавя и приканва негативна енергия, докато чистият, организиран дом привлича положителни вибрации.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене