Джъд Лоу 12 часа без телефон заради психотрилър, който снима на изолиран остров

Джъд Лоу е в ролята на Сам в трилъра на HBO и Sky “Третият ден”.

Джъд Лоу отдавна излезе от сладникавия образ, който бе изградил в началото на актьорската си кариера. Последното доказателство бе ролята му на папа Пий XIII в сериала “Младият папа” и в продължението му “Новият папа” на Паоло Сорентино. Сега още веднъж ще покаже забележителния си талант да пресъздава и най-смразяващите човешки емоции с участието си в друга тв продукция - “Третият ден”.

Героят му в нея се казва Сам. Той е лондонски бизнесмен, който се опитва да се справи с личните си проблеми, шофирайки през английската провинция.

Спира колата си, за да говори със съпругата си, на пустия прашен път, но се натъква на необичайна гледка - тийнейджърка се опитва да се самоубие. Сам успява да я спаси и ѝ предлага да я закара до дома ѝ. А той се намира на близкото островче Осий, до което може да се стигне само при отлив. Иначе приливът залива моста с пътя и всичките му 93-ма жители остават временно изолирани от света.

На острова Сам оставя момичето на грижите на собствениците на местната кръчма, която има и хотелска част. И понеже приливът вече е дошъл, героят на Джъд Лоу е принуден да остане на изолирания остров. Така лека-полека само за няколко часа се запознава с повечето жители на Осий, разбира за фестивала, който те подготвят, както и за странните им обичаи, основани до голяма степен на келтската митология.

Съвсем скоро Сам осъзнава, че семейството му е свързано с малкия остров и той не може да го напусне толкова бързо и лесно, колкото си е мислил.

Джъд Лоу играе само в 3 епизода на психологическия трилър “Третият ден” и това е съвсем умишлено. Сериалът, сред чийто продуценти е и Брад Пит, е разделен на три части, всяка със заглавие на годишно време и от 3 епизода.

Под мотото “Лято” е историята с героя на Джъд Лоу. Втората част е “Есен” и тя ще бъде в съвсем различен формат - като еднократен спектакъл, който ще се случва на живо пред очите на зрителите.

Екипът на продукцията го описва като “голямо потапящо театрално събитие”, което ще позволи на почитателите на “Третият ден” да проследят историята в нейното случване. В събитието ще се включи и Джъд Лоу.

Преди пандемията от коронавируса да удари света, идеята е повече обикновени хора да отидат заедно с екипа на сериала на острова, така че да общуват свободно с актьорите и да се слеят с историята. Но мерките за социално дистанциране сега налагат концепцията да бъде променена. “Все още сме сигурни, че случващото се ще се усеща като истинско събитие. Днес все повече свикваме с преживяването и гледането на различни неща онлайн - през телевизорите, таблетите и мобилните ни телефони. Първоначалната идея бе да продължим драмата, която се разгръща след епизод 3. И наистина ще я осъществим, но без наличието на 2000 посетители, които да бъдат част от нея”, разказва Джъд Лоу пред USA Today.

Излъчването на живо започва в 9 ч сутринта английско време (11 ч у нас) на 3 октомври по телевизия Sky Arts. Сред другите популярни лица, които зрителите ще видят тогава, ще е английската певица Флорънс Уелч - вокалистка на група Florence and Тhe Machine.

Екипът ще показва непрекъснато на живо с една камера в рамките на цели 12 часа какво се случва с тях. “Няма да има мобилни телефони никъде. Аз съм от хората, които харесват да си оставят джиесема колкото се може по-далече и колкото се може по-често. Така че идеята 12 часа да съм далече от него за мен си е рай”, обяснява Джъд Лоу. Екипът има ясното съзнание какво ще се случва в тези 12 часа, но самият актьор изрично моли да не му разкриват всички детайли, защото иска да има по-достоверна реакция. Така Лоу, който играе еднакво добре Хамлет на Бродуей и екшън герой на голям екран, ще може да покаже в един ден на какво го е научил опитът от театралните сцени и от касовите холивудски ленти.

Наоми Харис е майка на две деца в третата част на поредицата.
Наоми Харис е майка на две деца в третата част на поредицата.

Третата част на поредицата ще е под мотото “Зима” и в нея историята ще покаже нов главен герой - майката на две момичета Хелън. В нейната кожа е актрисата Наоми Харис, позната от ролите на Тия Далма от “Карибски пирати” и на Мънипени от последните два филма за Джеймс Бонд. Хелън заедно с дъщерите си отива на островчето Осий на семейна екскурзия, а и в търсене на отговори. Но сега вече пейзажът там е много по-различен отпреди - едновременно странен и стряскащ, което леко подсказва и какво предстои.

Макар първоначално да изглежда, че между двете истории в “Лято” и “Зима” няма нищо общо, скоро зрителите ще открият, че това не е съвсем така.

Емили Уотсън, която играеше ключова роля в сериала “Чернобил”, участва и в “Третият ден”.
Емили Уотсън, която играеше ключова роля в сериала “Чернобил”, участва и в “Третият ден”.

Стартът на “Третият ден” у нас бе на 15 септември и по НВО, и в стрийминг услугата на канала - HBO GO. Новите епизоди ще излизат всеки вторник от 21 ч по НВО.

Освен заради новия му сериал името на Джъд Лоу се появи в медийното пространство през тази седмица и заради още нещо - актьорът сам разкри, че съпругата му Филипа Кон е родила първото им дете. 47-годишният Лоу вече има пет деца от предишни връзки. Най-големият му син - Рафърти, е на 23 години, а най-малката дъщеря Ейда - на пет.

Новината за появата на шестото си дете Лоу обяви между другото в телевизионно интервю, което даде по видеовръзка от Лондон. Той обясни как се справя с изолацията заради коронавируса, колко му помага градината му, която е “като благословия”. След това каза: “и на всичко отгоре имаме бебе!”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка
Ретрограден Плутон - изкореняване на стари модели на поведение

Напишете дума/думи за търсене