Боксьорът Борислав Велев-Рой: На кантара усещаш страха на съперника

Велев ще се бие с французина Сла

21-годишният Борислав Велев-Рой е сред най-талантливите професионални български боксьори. Софиянецът има 7 победи (7 с нокаут) от 7 срещи. Следващата събота той ще има най-сериозното изпитание в своята кариера. Велев излиза срещу французина Самир Сла (9 победи, 3 загуби и 1 равен) на галавечер в Пловдив. Специално за читателите на "България Днес" Велев разказа как се е готвил за изпитанието.

- Боби, как премина подготовката за битката?

- Много добре. Имах около месец за целенасочени тренировки, след като ми съобщиха за мача. Преди това не бях спирал. Сега вече сме в режим на разпускане след мача. Направих добри спаринги в залата на "Левски".

- Какво знаете за вашия съперник?

- Опитах се да намеря негови мачове в интернет, но не успях. Не знам нищо. Ще изляза на тъмно на ринга, където ще се запознаем с него. За пръв път се изправям срещу подобен противник. Още на кантара ще го видя. Там усещам химията на човека срещу мен. Можеш да видиш дали изпитва страх или ярост.

- Как ви се отрази пандемията?

- Доста тежко. Около месец и половина нашата зала беше затворена. Но аз съм си направил в гаража място за тренировка. Като малка зала. Имам си гири и круша. Поддържах форма. Дори там се натоварвах повече, отколкото в боксовата зала. Пандемията обърка доста планове. По-лошо е за тези, които искаха да играят на олимпиадата, защото тя се отложи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене