Пандемията принуди богатите да купуват употребявани коли Rolls-Royce, не им се чака за нови

По време на пандемията от коронавирус нараства търсенето на луксозни употребявани автомобили. И това не е защото богаташите не могат да си позволят нови коли, а защото не им се чака за тях. Луксозните и скъпи коли са все по-търсени и производителите не могат да насмогнат на поръчките.

Lamborghini преживява най-добрия продажбен период в историята, като за нов автомобил се чака средно около 10 месеца. Изпълнителният директор на Rolls-Royce Торстен Мюлер-Йотвес бе зарадван през април от факта, че марката се представя най-добре в своята 116-годишна история, а списъците с поръчки са пълни 6 месеца напред. Bentley продаде рекордните 11 206 автомобила през 2020 г., с над 30% повече.

За това и търсенето на луксозни употребявани коли, продавани с гаранции на производителя, също нараства бързо.

Гери Спан, говорител на американското дъщерно дружество на Rolls-Royce, призна, че колите от гаранционната програма за употребявани автомобили обикновено представляват 1/3 от продажбите на марката в Щатите. Сега техният дял е вече 75 процента.

В Bentley интересът към употребявани автомобили тази година е с 53 процента по-висок, отколкото преди 5 години. И това не е така, защото клиентите не могат да си позволят нови, а защото не им се чака.

Продажбите на употребявани автомобили са толкова големи, че употребяван McLaren 765LT може да се продаде на цена с 40 процента по-висока, отколкото към момента на покупката в шоурума!

Според Automotive News Europe пандемията е ограничила харченето на пари със скъпип пътувания и шикозни събития в различни части на света. Така богатите хора имат не само повече свободно време, но и спестяват допълнителни пари, като част от тях харчат за луксозни автомобили. Според американският говорител на Rolls-Royce много от клиентите действат на принципа "искам го сега“ и не желаят да чакат 6 месеца или година за чисто нов автомобил.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене