2,94 млн. евросси осигури "Лудогорец"

"Лудогорец" надви "Мура" с 3:1

Победата с 3:1 над "Мура" осигурява на "Лудогорец" почти 3 млн. евро от наградните фондове на УЕФА. Сумата може да набъбне още при успех и срещу "Олимпиакос" в третия предварителен кръг на Шампионската лига.

Футболистите на литовския треньор Валдас Дамбраускас минаха през трудни моменти срещу словенския си съперник, но в крайна сметка целта е постигната. "Орлите" гостуват на "Олимпиакос" на 3 август и приемат гръцкия гранд на 10 август в Разград. Добрата новина за шампионите на България е, че отборът си осигури най-малкото участие в групите на новия турнир Лига на конференциите. Това ще се случи при отпадане в третия предварителен кръг от Шампионската лига. Ако "Олимпиакос" бъде отстранен, предстои решителен плейоф за влизане в основната схема на най-престижния клубен турнир.

Ако успее да се класира в груповата фаза на Шампионската лига, "Лудогорец" ще получи 15,64 млн. евро. 14,8 млн. евро от тях ще бъдат изплатени предварително. Победата в груповата фаза носи допълнителни 2,8 млн. евро, а равенството е оценено на 930 хил. евро. Фиксираните бонуси за фазите на елиминациите са, както следва: 9,6 млн. евро при преминаване на групите, 10,6 млн. евро за участие на 1/4-финал, 12,5 млн. евро при класиране на 1/2-финал и 15,5 млн. за достигане на финал.

При класиране в групите на Лига Европа всеки отбор ще получи 3,63 млн. евро. Победата там е оценена на 630 хил. евро, а точката - на 210 хил. евро. Спечелването на група носи допълнителни 1,1 млн. евро, а второто място - 550 хил. евро. При класиране напред отборите ще добавят половин милион евро в сметките си; участието на 1/8-финал носи 1,2 млн. евро, на 1/4-финал - 1,8 млн. евро, на 1/2-финал - 2,8 млн. евро, и на финал - 4,6 млн. евро. Класирането в групите на Лига на конференциите, което за "орлите" вече е сигурно, носи 2,94 млн. евро на клуба. Победата се премира с 500 хил. евро, а равенството - 166 хил. евро. Първото място в съответната група ще бъде възнаградено с 650 хил. евро, а второто - с 325 хил. евро. Фиксираните суми за фазите на елиминациите са съответно: 300 хил. евро за 1/16-финалите, 600 хил. евро за 1/8-финалите, 1 млн. евро за 1/4-финалите, 2 млн. евро за 1/2-финалите и 3 млн. евро за финала.

Валдас Дамбраускас
Валдас Дамбраускас

В Гърция медиите вече подгряват футболното настроение за мача "Олимпиакос" - "Лудогорец" следващия вторник. Личи респект към шампиона на България, като спортните сайтове отбелязват десетте поредни титли на "орлите" в нашето първенство.

"Треньорът Валдас Дамбраускас е подкрепян от ръководството на клуба с добри трансфери - пише sport24.gr. - Най-скъпият ход досега е привличането на Кирил Десподов от "Каляри". За българското дясно крило на италианския клуб са платени 2 млн. евро."

"Олимпиакос" е фаворит преди двубоите с "Лудогорец" както на букмейкърите, така и на гръцките издания. Но българският шампион със сигурност е способен да поднесе изненада.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене