Поредицата "101 отбивки" се завръща с нов хи

Журналистът и пътешественик Иван Михалев повежда по нови маршрути до красиви и непознати кътчета в  България

Още заглавия от ИК "Сиела" за лятото - нова книга от Мюриел Барбери и съвети как да покорим щастието на философа Бъртранд Ръсел

Легендарната поредица пътеводители под марката “101 отбивки”, чиито предишни издания оглавиха класациите и спечелиха сърцата на хиляди читатели, се завръща с нов хит. Месеци след последния локдаун журналистът и пътешественик Иван Михалев повежда по нови 101 маршрута до красиви и малко известни кътчета. “101отбивки: Презареждане” (ИК “Сиела”) съдържа 101 непубликувани в предишните книги от поредицата дестинации, подходящи както за начинаещи, така и за напреднали пътешественици.

Красиви кътчета от България, включени в новата книга на Иван Михалев
Красиви кътчета от България, включени в новата книга на Иван Михалев
“Всички сме уморени от месеците на изолация и задължително носене на маски. Всеки мечтае да открие нови места сред природата, където да презареди батериите. Това ме вдъхнови да направя този пътеводител”, посочва авторът.

Книгата отвежда до малко познати забележителности, които не фигурират в списъка на “100-те национални туристически обекта”. Дестинациите са най-различни - тайни водопади, мистериозни пещери, тракийски светилища, причудливи скални феномени, древни мегалити, вековни дървета, свещени места, китни села и архитектурни резервати.

Независимо дали се нуждаем от неделна разходка в близост до София, или едноседмична ваканция далеч от цивилизацията, “101 отбивки: Презареждане” е книгата, която ще ви вдъхнови да стегнете багажа и да поемете на път - в пътеводителя ни очакват вълнуващи открития, които ще ни се прииска да споделим с приятелите във Facebook и Instagram. Тайни водопади, планински екопътеки, от които се откриват алпийски гледки, страховити каньони, над които се издигат древни тракийски светилища, мистични пещери в Странджа, които се намират зад някогашния “кльон” на границата. всичко това ще откриете на страниците на пътеводителя.

Освен невероятни цветни фотографии, уловили очарованието на тези места, книгата предлага и любопитни факти, съвети какво още да видите в радиус от 50 км, съвети за начинаещи фотографи, точни упътвания как да стигнете до всяко от тези 101 интересни места.

В “101 отбивки: Презареждане” няма скрити реклами на хотели и заведения. Защото това е книга за пътешественици, а не за туристи.

* * *

Предговор за българските читатели от Мюриел Барбери към новата книга й “И розата сама да е”

Деликатният роман “И розата сама да е” от авторката на “Елегантността на таралежа” Мюриел Барбери излиза за първи път на български със специален предговор (ИК “Сиела”).
Превърнала се в една от най-обичаните книги на нашето време, предишният хит “Елегантността на таралежа” не само разказа по чудат и изящен начин историята на две невероятни жени, но и спечели сърцата на читателите с полъха на източната култура в лицето на мистериозния японец Какуро Озу.

Пътешествието право в сърцето на Страната на изгряващото слънце продължава със самостоятелния роман на френската писателка - “И розата сама да е”. Изданието се появява за пръв път на български език със специален предговор от авторката за родните читатели и във великолепния превод на Евелина Пенева.

Животът на Роз е застинал в прегръдката на ледовете - тя няма близки приятели, майка и баба са починали и никога не е срещала баща си. Докато един ден не получава известие за смъртта му и то не я отвежда в Япония.

Оказва се, че непознатият родител е подготвил за нея различни преживявания, чрез които да разкрие повече за родината си и за самия себе си. И може би да запълни пустотата в живота , на която младата жена се е обрекла.

Неин спътник в това потапяне между две реалности ще се окаже Пол – напуснал Белгия, за да живее сред изкуството, помощник на баща .
Оказала се сред фината естетика на древните храмове и дворци на Киото и хармоничното спокойствие на дзен градините, Роз неусетно ще счупи стъклената си клетка и ще се научи да опитомява тъгата. Защото “и розата сама да е, тя всички рози е”.

Преплитайки японски митове и легенди със събитията в живота на главната героиня, “И розата сама да е” от Мюриел Барбери превежда читателя през една “едновременно чужда, непонятна страна и страна на детството”.

Деликатно пътешествие из скритата география на душата и поетично описание на загадката на сърцето, това най-вероятно е най-откровената и дълбока творба на френската писателка, която сама е избрала Япония за свой втори дом. “Сред книгите за Япония, написани от не-японци, тази най-вярно предава духа на Страната на изгряващото слънце!”, пише Братислав Иванов, консултант на книгата и първи преподавател по класически японски език в СУ.

* * *

Математик съветва как да покорим щастието

За пръв път на български език в луксозно издание се появява емблематичният труд “Покоряване на щастието” (ИК “Сиела”) от британския математик и философ Бъртранд Ръсел - елегантна, остроумна и човеколюбива книга, посветена на вътрешната хармония и мир.

Водейки читателя стъпка по стъпка през причините за нещастие и личните избори, компромиси и жертви, Ръсел чертае маршрут за изход от привидно неизбежното безпокойство.

Класация на издателството

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене