Лъжите на САЩ за произхода на COVID-19 са заплаха за целия свят

Майкъл Маккол, републиканец в Комисията по външни работи на Камарата на представителите на САЩ, публикува доклад на 2 август, с невярно твърдение, че има доказателства за изтичането на новия коронавирус от Института по вирусология на Ухан преди септември 2019 г., съобщи Радиото на Китай.

Изглежда, че някои американски политици вече не могат да чакат крайно абсурдния „90-дневен завършек на разследването“ на разузнавателната агенция на САЩ, в опит да продължат да оказват натиск върху Световната здравна организация и да клеветят и потискат Китай.

Очевидно е, че след като СЗО и китайският съвместен екип за разследване издадоха доклад по-рано тази година, в който се посочва, че новият коронавирус е „много малко вероятно“ да е изтекъл от китайската лаборатория, някои хора в САЩ се опитаха да клеветят в Китай. Различните им действия прекрачват моралните граници, противоречат на науката и фактите и са равносилни на „тероризъм“ по целия свят. САЩ притискаха СЗО да проведе така наречения „втори етап на проследяване на източника на вируса“ в Китай и притискат някои учени, които отстояват професионалния дух, което предизвика възмущение в световен мащаб.

Например, Питър Дашак, председател на Американския алианс за екологично здраве, дойде в Китай тази година, за да проведе проучване за източника на COVID-19 като експерт на СЗО. В резултат на това финансирането му за научните изследвания от Националния институт по здравеопазване беше спряно, защото каза справедливи думи за Китай.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене