Как да намерим баланс за спокойно дълголетие

“Силата на чова” учи как да подхождаме практично към всекидневните предизвикателства

Прочетете и "Книжарницата край плажа"

По книжарниците вече можете да намерите “Силата на чова” от японската авторка Акеми Танака - въведение във философията на чова, или как да намерим вътрешния си баланс за едно по-щастливо и по-спокойно дълголетие (ИК “Сиела”).

Самата дума “чова” често се превежда като хармония, но на японски език терминът съдържа далеч по-многопластов смисъл, чието значение повече се доближава до “стремеж към хармония”. Стремежът към намирането на баланс е наша цел през целия ни живот и тя непрекъснато се променя.

Всеки има различна представа за това от какво се нуждае, за да намери вътрешен покой, независимо дали това се изразява в прекарване на повече време с близките хора, усамотяване за дълга разходка или любими ежедневни ритуали. Чова е постоянното търсене на баланс във всичко, което правим. Дали става дума за намирането на равновесие в работното ни място, постигането на хармония сред заобикалящата ни среда, или това да открием личния си стил и собственото си темпо - практикуването на чова ни учи да намираме щастие в осъществяването на малките желания и победи и да изпитваме чувство на самодостатъчност.

Но това не прави чова някакво мистериозно умение, присъщо единствено на японците; философията се крие зад набор от практики, които могат да променят нашия начин на мислене както спрямо нас самите, така и спрямо другите. Това е светоглед, който може да бъде преподаван и усвоен.

Как да подхождаме практично към всекидневните предизвикателства, как да поддържаме дома си чист и спретнат, как да открием дълготрайна любов - “Силата на чова” от Акеми Танака ни показва как да променим мисленето си, за да започнем да постигаме промени още утре.

Три поколения жени - лице в лице с травмите от миналото

Бестселъровата писателка Бренда Новак – автор на над 50 заглавия, които веднага оглавяват класация на New York Times – се появява за първи път на български език със самостоятелен роман за семейните тайни, новото начало и магията на книгите!

“Книжарницата край плажа” (ИК “Сиела”)” е нестандартна и трогателна история, в която три поколения жени се изправят лице в лице с травмите на миналото си и намират път една към друга.

Изминали са 18 месеца, откакто съпругът на Есен Дивач е изчезнал безследно в Украйна. Няма никакви данни за последното му местонахождение, а всички опити на младата жена да разбере какво се е случило, удрят на камък.

Напълълно съкрушена и обезверена, тя трябва да намери сили да продължи напред заради двете си деца – 16-годишния Кейдън и 17-годишната Тейлър. Затова тримата се отправят към малкото морско градче Сейбъл Бийч, където майката на Есен - Мери, има своя собствена книжарница.

Всеки един от тях се надява да намери утеха в солената прегръдка на морето, но се оказва, че вълните не могат да отмият тайните, които всяка една от трите жени пази. На страниците на книгите се крие ужасяваща истина, която Мери упорито крие от дъщеря си. Тейлър трябва да признае пред близките си неща, които заплашват да променят целия ѝ живот. А появата на някогашната любов на Есен – Куин, кара изтерзаното ѝ сърце да затупти отново въпреки мъката по загубения съпруг. Чувствата между тях избухват отново с пълна сила, но дали романтиката на морския бряг ще е достатъчна, за да намери сили Есен да загърби миналото? Може ли любовта да победи мрака?

В духа на творбите на Елин Хилдебранд и Meри Кей Андрюс “Книжарницата край плажа” умело съчетава разтърсваща семейна драма и романтиката на красивия фон на морския бряг.

Бренда Новак успява да нарисува оригинална и завладяваща история, в която се засягат някои от най-сериозните проблеми на съвременното ни общество, и успява да ги поднесе леко и освобождаващо – като целувката на морски бриз.

Така както морето и книгите успяват да излекуват всяка болка.

Класация на издателството

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене